Tudi v letošnjem šolskem letu smo učenci turističnega krožka sodelovali v projektu Turistične zveze Slovenije z naslovom Turizmu pomaga lastna glava, in sicer na temo turistični spominek mojega kraja. Čez leto smo napisali turistično nalogo, v kateri smo zapisali ideje o spominkih našega kraja, pripravili pa smo tudi idejni program za tridnevni športno-ustvarjalni tabor z naslovom #ALUMINIJ.

V sredo, 20. 3. 2019, smo se odpravili v Mercator center Super mesto Ptuj, kjer smo postavili svojo turistično stojnico. Na njej smo predstavljali spominke: Šumka v obliki pokala, športne verižice in obeske, razglednice s športnimi motivi, metuljčke in magnetke. Osnovna ideja izdelave spominkov je bila prepoznavnost našega kraja po nogometnem klubu NK Aluminij in podjetju Talum.

Na stojnici se je oglasilo veliko ljudi in vsem so bili naši spominki všeč. Na stojnici sta nas spremljali tudi naši mentorici ga. učiteljica Klavdija Murko in ga. učiteljica Aleksandra Vidovič. Osvojili smo srebrno priznanje in zmagali na zabavnem kvizu.

Ker nam je bilo vse zelo všeč in zanimivo, si želimo tudi v prihodnje raziskovati naš kraj in pripraviti nove turistične programe.

 

Kaja Gojkošek (7. b) in Nika Maroh (7. a)

FOTOUTRINKI IZ TURISTIČNE TRŽNICE