BITI ZALJUBLJEN …

William Shakespeare je nekoč rekel: “Ljubezen se rodi, živi in umre v očeh.“ Torej, kaj sploh pomeni biti zaljubljen? Ali je merilo starost, kdaj smemo biti zaljubljeni? Letos smo v šoli prebrali zgodbo o Romeu in Juliji, ki nam pokaže, kaj je prava ljubezen. Ker pa je zgodba tragedija, se ne more srečno končati. Tako na koncu Romeo in Julija oba umreta, in to je tista prava ljubezen, katero bom opisala v spisu.

Ljubezen. Zame je ljubezen kot sila, ki združuje ljudi, ki se imajo radi. Biti zaljubljen je verjetno najlepša stvar, ki se ti lahko zgodi v življenju, in s tem se popolnoma strinjam. Ampak za ljubezen je potrebno včasih tudi potrpeti. Vsi ljudje smo bitja, ki delamo napake, in jaz mislim, da nas ljubezen lahko spremeni. Mene vsekakor je. Vendar nas ljubezen lahko spremeni na slabše ali pa na boljše. Kako pa nas ljubezen lahko sploh spremeni na slabše? Ste že slišali za žalostno oziroma prisiljeno ljubezen?

Ljubezen ni vedno tako čudovita, kot si jo velikokrat predstavljamo. Jaz mislim pa tudi po tihem upam, da si vsi na svetu želimo ljubezen oz. nekoga, ki nam bo pokazal, kaj je prava ljubezen. Na žalost pa na svetu obstaja tudi žalostna oz. prisiljena ljubezen. Ampak zakaj? Zakaj pride do tega, če si to nihče ne želi? Moje mnenje je oz. mislim, da smo za to delček krivi tudi ljudje. Poznamo veliko ljudi, ki bi naredili vse, samo da bi dobili ljubezen, pa čeprav jim ljubljena oseba ljubezni ne bi vračala. Če mene vprašate, se to velikokrat zgodi pri vplivnih, bogatih ljudeh, vendar ne pri vseh. Ti ljudje ne poznajo prave ljubezni, ampak z denarjem ljubezen kupijo. Ali ni to žalostno? Seveda je žalostno, ampak tudi resnično, in imam občutek, da bo tega v prihodnosti vedno več. Počasi bomo začeli pozabljati na ljubezen, če bomo vsi na ljubezen gledali kot na nekaj, česar ne potrebujemo. A na srečo imamo tukaj še srečno in veselo ljubezen.

Srečna ljubezen. Ljubezen na prvi pogled. Kaj sploh je to? Zame je ljubezen na prvi pogled tista prava ljubezen. To je tisto, ko ga pogledaš in naenkrat ti oči več ne pustijo pogledati drugam. To je takrat, ko ti srce začne hitreje biti in zardiš. Ta ljubezen je lepa. Se mi zdi, da se to največkrat dogaja v mojih letih oz. v mladosti, ker je to za nas prvič in prvič občutimo pravo zaljubljenost. Kaj pa večna ljubezen? Ta ljubezen pa želim, da se zgodi čim več ljudem. To je tista ljubezen, ki traja večno, pa tudi, če smo se zaljubili že v mladosti, in to traja vse do konca naših dni. Moj velik vzor sta babi in dedi, ki sta skupaj že več kot polovico svojega življenja. Takšne ljubezni res ne smemo izpustiti.

Za na konec pa še to. Bodimo zaljubljeni, ker to ni nič narobe, pa tudi, če je sošolec, ki ni priljubljen. Zame je glavno srce. Torej notranjost, ne pa, kako se oblači ter kakšna je njegova frizura. Pomembno je, da smo srečni. V prihodnosti želim samo, da bom srečno zaljubljena in imela ob sebi človeka, ki me bo imel rad. Ali mi bo uspelo? Ali se mi bo želja uresničila?

Nika Bauman, 9. a