BOŽIČNI KONCERT Z BAZARJEM

 V torek, 19. 12. 2017, je na naši šoli potekal božični koncert, kjer so nastopili pevci OŠ Kidričevo in podružnice Lovrenc, v goste pa smo povabili učence ansambelske igre in glasbenih del, učence instrumentaliste, raperja Jana in Roka in vokalno solistko Anjo Klanjšek. Koncert so otvorili naši najmlajši, ki pridno obiskujejo glasbene urice. Tradicionalno jim je sledil otroški pevski zbor. Nato so se zapovrstjo predstavili učenci izbirnih predmetov ansambelska igra in glasbena dela z instrumentalisti ter mladinski pevski zbor. Učenke izbirnega predmeta glasbena dela so se predstavile s plesno točko. Vzdušje v večnamenskem prostoru se je stopnjevalo, vrelišče pa doseglo, ko sta na oder stopila šestošolca Jan in Rok. Odrepala sta pesem »Kar boli svet, boli tudi mene«, za katero so naši učenci posneli tudi videospot pod okriljem Društva iz Boljši svet. Jana in Roka je glasovno spremljal tudi otroški pevski zbor. V zaključni pesmi so zadoneli glasovi obeh pevskih zborov, ves čas koncerta pa so se odlično zlili zvoki Orffovih glasbil, kitar in cajona. Na koncu je vse prisotne nagovorila tudi ravnateljica Alenka Kutnjak.

Da so učenci kljub nerednemu obiskovanju pevskih vaj iz nemogočega naredili mogoče, pa je najbolj zaslužna učiteljica in zborovodkinja Liljana Krošl. Za sceno je poskrbela učiteljica Aleksandra Vidovič z učenci likovnega snovanja, za ozvočenje pa učitelj Tomaž Klajdarič.

Pred in po koncertu je v avli šoli potekal tudi božični bazar, kjer je bilo možno kupiti raznolike izdelke, ki so bili plod dela učencev s pomočjo učiteljev. Denar od prodanih izdelkov je šel v šolski sklad.

 Nia Bauman (7. b), Kaja Muršec (8. a), Tina Aubelj (8. a)
(Šolsko novinarstvo)

BOŽIČNI KONCERT (povezava do videoposnetka)

(fotoutrinki)