Drage učenke in učenci, cenjene sodelavke in sodelavci, spoštovani starši ter vsi, ki ste bili ali pa ste še zmeraj tesno povezani s šolo Kidričevo!

Pomlad je čas prebujanja, čas novega rojstva in je čas praznovanja.  In ni naključje, da ravno v pomladnem času obeležuje svoj praznik tudi naša šola.

V teh dneh praznujemo na drugačen način. Na način, kot ga zapovedujejo okoliščine zadnjega leta. Kljub vsemu smo na našo šolo izjemno ponosni, ponosni na vse uspehe in dosežke, predvsem pa smo ponosni, da zmoremo biti odgovorni in ustvarjalni tudi v času, ki nam ni najbolj naklonjen.

Veliko let je preteklo od takrat, ko je v naselju Kidričevo, sredi gozda, zrasla šola. Nova, težko pričakovana stavba učenosti, ki je tedaj novonastalemu naselju dala poseben pomen. Samo naša in edinstvena, skozi leta večkrat dograjena. Skoznjo se je sprehodilo mnogo generacij učencev in vsaka je dodala delček v bogato zbirko spominov.

V vseh teh letih se je nabralo veliko izjemnih dosežkov in presežkov, uspehov, izkušenj in zgodb. Vsako obdobje je dodalo svojo barvitost, vsako je prineslo nove izzive, novosti in posodobitve v slovenskem izobraževalnem sistemu. Bili smo kos vsem spremembam, v marsičem smo bili edinstveni, predvsem zaradi izjemnih nekdanjih in sedanjih pedagogov, ki svoj poklic čutijo in opravljajo kot poslanstvo.

Danes smo šola, ki se dviguje in vztraja, šola, ki živi in raste z učenci. Smo uspešna kulturna, EKO, zdrava in simbioza šola, ki sodeluje v številnih projektih, šola, ki dosega prepoznavne uspehe na številnih področjih, šola, ki v zapisu svoje vizije gradi na pozitivnih vrednotah in z njimi prepleta naš vsakdan.

Šola je namreč več kot le zgradba. Je prostor, kjer poleg znanja spodbujamo vedoželjnost in kreativnost, je prostor, kjer se ceni medsebojno spoštovanje, sodelovanje in strpnost, kjer odrasli ostajamo odgovorni sopotniki mladim in se veselimo njihovih uspehov.

Za vse prehojeno in doseženo se zahvaljujem vsem, ki ste v vseh teh letih hodili po naših stezicah, z nami ali brez nas. Vsem, ki ste in še sooblikujete utrip OŠ Kidričevo, ter vsem, ki prisluhnete našim potrebam in željam po posodobitvah.

Hvala vsem za pozornost, ki nam jo namenjate! Praznujte danes z nami.

Alenka Kutnjak, ravnateljica