DAN Z EMILOM

Zjutraj sem se odpravila k Emilu na Mačkovino. Fantič je že hitel naklepat same oslarije, ko smo se jaz, Emi in mala Ida igrali skrivalnice. No, sploh ne vem, kje naj začnem. Pa bom začela od začetka. Bilo je še zjutraj in Emil mi je povedal ter pokazal, kako je nekega dne obesil malo Ido na drog za zastavo. Mala Ida je bila tudi radovedna in spet je to opazil Emilov oče. Pridivjal je ven. Oče je malo Ido spustil z droga. Sedaj ni nastradal samo Emil, nastradala sem tudi jaz, ker se je Emil izgovoril, kot da Emilov oče ne pozna Emila. Že spet je splezal po deski v kaščo. Jaz sem si raje ogledala mizarsko delavnico in preštela, koliko možičkov je naredil. Končno je prišel Emilov oče in nas spustil ven. Ker pa Emila ni bilo zunaj, sem povedala, kam je odšel. Spet smo ga našli na tisti omari, a tokrat budnega. Nato smo Emila spustili ven. Emil mi je pokazal, kako si da jušnik za glavo. S kočijo smo se odpeljali k zdravniku. Ko smo se pripeljali do zdravnika, je Emil kar pri mizi zdravnika opravil s tem. Jušnik je bil v dveh delih in dobili smo dve kroni. Zame in za Emila. Ko smo prišli domov, je Emil rekel, da je danes na nekem polju kar nekaj in tudi Albert je bil tam. A jaz nisem mogla tja, ker je pome prišla mama. Mislim, da je Emil tudi tam kaj ušpičil in da sem veliko zamudila.

Lana Karneža, 4. b

 

DAN Z EMILOM

NEKEGA DNE SEM ODŠLA K EMILU V LÖNNEBERGE. TAM JE BILO ZELO LEPO. DIŠALO JE PO DOMAČIH KLOBASAH, KI JIH JE EMILOVA MAMA SKUHALA ZA DOBRODOŠLICO.

VSTOPILI SMO V NJIHOV DOM OZIROMA MAČKOVINO. TAM JE BILO ZELO VELIKO DOBROT. POJEDLI SMO IN Z EMILOM SVA SE ODŠLA IGRAT. POKAZAL MI JE SVOJE MOŽIČKE, KI JIH JE ČISTO SAM IZREZLJAL. PRIDRUŽILA SE NAMA JE TUDI MALA IDA. POTEM JE MALA IDA PRINESLA POLNO DOBROT. IDA EMILU NI HOTELA DATI SVOJE NAJLJUBŠE SLAŠČICE, ZATO JO JE EMIL SAMO NEKAJKRAT UŠČIPNIL. POTEM MI JE POKAZAL IN ME NAUČIL REZLJATI MALE MOŽICE. RAZKAZAL MI JE ŠE HLEV, V KATEREM STA JEDLA SENO JULKA IN MARKO. NATO MI JE POKAZAL ŠE KAŠČO, V KATERI JE NJEGOVA MAMA PREKAJEVALA KLOBASE. SEVEDA JE CELI ČAS IMEL NA GLAVI SVOJO POKRIVAČO IN V ROKI POKAČO.

KO SE JE ZVEČERILO, SMO MORALI ITI DOMOV. VSI SO NAM MAHALI V SLOVO.

NEJA MAROH, 4. b

DAN Z EMILOM

Ko sem v četrtek prišel k Emilu, sem videl njegov dom na Mačkovini. Zelo sem ga občudoval. Ko sem prišel v Emilovo sobo, sem zagledal vse slike. Pomislil sem, kolikokrat je že Emil potoval po svetu. Rekel mi je, da bi lahko šla tudi midva malo po svetu. Šel sem do njega in mu zašepetal na uho: «To vendar morava narediti previdno in hitro, da naju starši ne bi videli!« Odšla sva skozi Emilovo okno in pobegnila. Prišla sva do nekakšne stavbe in tam videla polno ljudi. Bili so zbrani in mirni. Emil je rekel, da je mogoče pogreb. Ko so odšli v hišo, sva našla staro leseno lestev. Z lestvijo sva prišla na streho in jih opazovala. Emil je imel prav. Bil je pogreb. Zagledal sem kup desk in Emilu povedal, da grem tja. Ko sem stopil po eno od desk, sem padel v kup kamenja. Emil me je rešil in skupaj sva odšla domov. Edino, kar mi je bilo čudno, je, da Emil ni nič ušpičil.

Tjaž Kirbiš, 4. b