Doživetja v zimski šoli v naravi

Končno smo dočakali dan, ko smo učenci 6. a in 6. b- razreda odšli v zimsko šolo v naravi na Roglo. Polni navdušenja smo se zbrali pred šolo in se z avtobusom odpeljali na cilj.

Takoj smo si nadeli smuči in se odpravili proti smučišču. Učitelji smučanja so nas razdelili v skupine. Po končanih urah smučanja smo odšli nazaj proti mladinskemu prenočišču Jelka. Tam smo se odpočili,  se nato uredili in odšli v hotel na večerjo. Sledil je naš prosti čas. Igrali smo se, se pogovarjali ter poklicali starše. Po napornem prvem dnevu smo kar hitro zaspali. Začel se je drugi dan našega domovanja na Rogli. Zbudili smo se ob 7. uri, se uredili in odpravili na zajtrk. Nato smo skupaj odšli na smučišče in v skupinah pričeli smučati. Učitelji smučanja so nas naučili, kako se uporablja vlečnica ter zakaj jo uporabljamo. Čas, ko smo se peljali na vlečnici, je hitro minil in ob 12. uri smo odšli v hotel v restavracijo na kosilo. Po kosilu smo imeli čas za počitek. Kasneje smo se odpravili nazaj na smučišče. Smučali smo do 16. ure. Hitro smo se uredili za večerjo in plavanje. Po večerji smo odšli na bazen. Vsi smo tekmovali v plavanju. Po končanem plavanju smo se preoblekli in se odpravili nazaj proti prenočišču Jelka. Dan je hitro minil.

Pričel se je tretji dan zimske šole v naravi. Zjutraj, kot po navadi, smo šli na zajtrk. Zopet smo si nadeli smuči in brž šli smučat. Zdaj smo že vsi odlično smučali, zato smo šli na sedežnico. Zvečer so nam učiteljice pripravile kino večer. Ogledali smo si film in se počasi pripravili na spanje.

Prebudili smo se v lepo četrtkovo jutro. Veselili smo se smučanja, hkrati pa smo vedeli, da se bo kmalu končala naša zimska šola v naravi. Preizkusili smo tudi sidro in se pogumno spuščali po snežnih strminah. Večer smo že nestrpno pričakovali, saj smo vedeli, da nas čaka disco večer. Skupaj smo plesali in se veselili. Pridružili so se nam tudi učitelji. Utrujeni smo zaspali.

Pričel se je zadnji dan počitnikovanja na Rogli. Spakirali smo oblačila v kovčke, pospravili sobe in se še zadnjič odpravili smučat. Po smučanju smo preizkusili adrenalinske sanke. Po razburljivem sankanju smo sedli na avtobus in pomahali v slovo. Pred šolo so nas že čakali starši.

Vsem učencem bodo ti dnevi, ki smo jih preživeli v zimski šoli v naravi na Rogli, ostali v lepem spominu. Za uspešno izpeljano šolo v naravi se moramo zahvaliti našim učiteljem.

Naja Rakuša Kolarič, 6. a

FOTOGRAFIJE (29. 1. – 2. 2. 2024)