Rekord GUINNESS WORLD RECORDS z dne 16. 2. 2023 je osvojen!

Več kot dvajset tisoč slovenskih osnovnošolcev je 16. 2. 2023 na pobudo A1 Slovenija in zavoda Varni internet sodelovalo v vseslovenskem spletnem kvizu na svetu in z njim osvojilo Guinnessov rekord! Kviza o varni rabi interneta se je udeležilo skoraj 200 slovenskih osnovnih šol, učenci pa so poleg nepozabnega doživetja pridobili dragoceno znanje, ki jim bo pomagalo pri varnejšem spletnem življenju.

Kviz je nadgradnja projekta Spletne brihte, s katerim organizatorja že dve leti otroke izobražujeta za varno in odgovorno rabo spleta in digitalnih tehnologij. 

Kviz, ki ga je vodil Sašo Stare, je trajal 60 minut, udeležil pa se ga je tudi uradni sodnik GUINNESS WORLD RECORDS™ Richard Stenning, ki je bil nad zagnanostjo naših učencev naravnost navdušen. 

Učenje skozi zabavo je eden izmed najbolj učinkovitih načinov predajanja znanja, zato so to neprecenljiva znanja, ki bodo učence pri odraščanju v digitalni dobi opremila z veščinami za samozavestnejšo rabo spleta, in kar je najpomembnejše – preprečila marsikatero nevšečnost.

 

Zmagovalne šole

Za šole, ki so se v kvizu najbolje odrezale, so namenili tudi denarna sredstva za nakup računalniške opreme. 

Naša šola je med tremi šolami, ki so se v kvizu najbolje odrezale. Prvo mesto pripada OŠ Kungota, 2. mesto OŠ Hajdina in 3. mesto OŠ Kidričevo.

Bravo, mi!

 »Važno je sodelovati, ne zmagati«.