KAR BOLI SVET, BOLI TUDI MENE!

Na OŠ Kidričevo je 15. 6. 2017  potekalo zaključno snemanje video spota s pesmijo projekta. Snemanje je potekalo skupaj s člani Društva za boljši svet in OPZ Kidričevo pod vodstvom glasbene pedagoginje Liljane Krošl.

Avtorska pesem z naslovom projekta Kar boli svet, boli tudi mene! je nastala izpod peresa predsednika Društva za boljši svet Gorana Škobalja. Glasbeno spremljavo pesmi pa je ustvarila ga. Liljana Krošl.

Petje otroškega pevskega zbora, ki šteje približno 60 mladih pevcev,  sta  spremljala klavirska  ter ritmična spremljava učencev solistov. Mlad nadarjen glasbenik iz osmega razreda naše šole Simon Žnider je igral na kahon, petošolca Jan Alexander Habjanič in Rok Kundih pa sta se skupaj s predsednikom društva izživela ob rapu.  S solo petjem je ob zboru zapela članica društva Katja.

Učenci so se pri snemanju video spota preoblekli v pižame, od doma pa so prinesli tudi najljubšo plišasto igračo.

Posnetek si bo kmalu možno ogledati na spletni strani Društva za boljši svet.

  1. 6. 2017 so v regionalni informativni oddaji na Televiziji Maribor Tele M objavili; najprej kratko novico o koncu šolanja devetošolcev na OŠ Kidričevo z njihovimi odgovori, nato pa še prispevek o projektu Kar boli svet, boli tudi mene. https://www.rtvslo.si/tvmaribor/oddaje/16  (od 8:30 minute naprej)
  1. 6. 2017 zjutraj v Poročilih ob 9. uri pa je bil prispevek objavljen še na Televiziji Slovenija. http://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174477375