LUKA LAMPRET, Rdeča kapica po moje

Leta 1998 je živela Drevesna kapica. Mama ji je naročila, da naj naredi salto nazaj. Odločno je odkimala in odšla k babici.

Po poti je srečala učitelja polža. Zastavil ji je matematični račun: 100019 plus 102016.  Odgovorila je pravilno in odšla naprej. Tedaj je srečala mravljico. Ustrašila se je je in pobegnila dalje. Prišla je do babice. Toda tam je bilo 5 prašičkov, 6 koz, 3 račke, 4 sloni, 10 žiraf in babica. Drevesna kapica je dala rože babici in odvihrala. Tekla je mimo mravljice in učitelja polža. Doma je takoj zaspala.

 

VAL DREVENŠEK, Rdeča kapica po moje

Nekoč je živela deklica, ki ji je bilo ime Rdeča kapica. Šla je k sedmim palčkom, ampak na poti jo je napadel zmaj. Na pomoč so ji prišli palčki. Zmaj je po borbi zbežal in palčki so Rdečo kapico odpeljali domov.

 

EMA ŠKAFAR, Če bi imela drsalke

Če bi imela drsalke, bi se lahko vsako leto za Božič drsala na drsališču. Za pusta bi se obleka v drsalko in lahko bi šla na tekmovanje v drsanju. Najpomembneje pa je, lahko bi se zabavala s prijatelji in družino.

Hodila bi na tekmovanja, si izmišljala ogromno pesmi in plesov. Ko bi se upokojila, bi še naprej pisala pesmi za druge tekmovalce. Ob sneženih in mrzlih nočeh bi ljudje poslušali moje pesmi. Če bi zapadlo veliko snega, se bi smučali, sankali in kepali.

Izdelovali bi snežake, iz stopinj risali srčke in vanje pisali naša imena, v snegu bi s telesi risali angelčke.

Ko bi mi bile drsalke premajhne, bi jih podarila nekomu, ki si jih res želi, tako kot si ji sama.