Naša šola je tudi KRAJ, KJER SE SREČUJEMO, KJER SE TKEJO PRIJATELJSTVA. Tako smo z likovno razstavo v avli obudili projekt Srečanje prijateljstva.

Učenci izbirnih predmetov Likovno snovanje 1 in 3 so ob 60-letnici OŠ Kidričevo v avli šole pripravili likovno razstavo z naslovom SREČANJA. Učenci so ustvarjali na temo sreča, prijateljstvo, ljubezen. S tem smo počastili spomine na dogajanja v preteklosti, ko so učenci in učitelji OŠ Kidričevo med leti 1965 in 1990 sodelovali v manifestaciji bratstva in prijateljstva učencev širom bivše Jugoslavije. Spomine smo obujali tudi v intervjuju z gospo Ireno Tušek, nekdanjo učenko in likovno pedagoginjo OŠ Kidričevo, ki je sodelovala na srečanjih.

SREČANJE PRIJATELJSTVA osnovnih šol Jugoslavije je nastalo kot spomin na pomoč OŠ Milan Špalj v Zagrebu, ki jo je leta 1964 zalila narasla reka Sava. Na srečanjih je sodelovalo najprej 10 osnovnih šol. Naša šola je bila takrat edina iz Slovenije. Kasneje se je pridružilo še 6 šol. Učenci so na srečanjih predstavljali šole, kraje, noše, plese, literarna in likovna dela in se pomerili v različnih športnih disciplinah. Za učence so bila to nepozabna druženja z vrstniki iz različnih krajev bivše Jugoslavije.

V spomin na Srečanja prijateljstva rastejo platane ob poti v našo šolo, ki so jih posadili udeleženci tretjega (1967) in devetnajstega (1983) srečanja v Kidričevem. Ali ste vedeli, da se vsak dan v šolo sprehodite skozi DREVORED PRIJATELJSTVA?

Likovna dela iz srečanja v Kidričevem iz leta 1983 si lahko ogledate v stalni razstavi na hodniku ob zbornici.

mentorica: Aleksandra Vidovič

GALERIJA LIKOVNIH DEL UČENCEV LS1, LS3