Medgeneracijsko delovanje – DEJAVNOSTI V 2023/24

 

OB DNEVU ŽENA

Dan žena smo s kulturno prireditvijo obeležili v domu upokojencev. Nekdo je rekel: Rože so super, a ljubezen in pozornost je lepša … 

 

MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE OB KULTURNEM PRAZNIKU

S kulturno prireditvijo smo obeležili slovenski kulturni praznik v domu Park v Kidričevem. Vsem nastopajočim in mentoricam hvala.

 

MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE V DECEMBRU
Praznično vzdušje v domu upokojencev smo pričarali s pesmijo, z deklamacijami in igranjem na inštrumente. Obenem smo slavljencem, ki so ta čas praznovali rojstne dneve, izročili voščilnice, ki so jih izdelali učenci predmetne stopnje.

Bili smo pomočniki v domu starejših. Ena skupina je postavljala smrečice, jih krasila in prižgala lučke. Druga skupina je pomagala pri peki različnih piškotov. Delo je bilo zanimivo, piškoti okusni. Verjamemo, da bodo okrašene smrečice stanovalcem in obiskovalcem pričarale praznično vzdušje.

 

ČAJANKA V ŠOLSKI KNJIŽNICI OB TEDNU OTROKA

Video bralne čajanke v šolski knjižnici za varovance doma upokojencev. Zadovoljstvo je bilo obojestransko.

https://www.facebook.com/domptuj/videos/620980116646902/

Letos smo 1. oktobra že 33. leto zapored obeležili mednarodni dan starejših. Ta dan je bil razglašen za praznovanje in ozaveščanje o prispevku starejših ljudi k družbi ter o izzivih, s katerimi se soočajo starejše generacije.  Petkovo dopoldne smo na bralno čajanko v šolsko knjižnico povabili starostnike iz doma upokojencev. Neizmerno smo uživali ob poslušanju kratkih zgodb Toneta Partljiča, ki so jih brale osmošolke. Ob koncu pa je sledil še kratek klepet ob čaju. Naše gostje smo obdarili z unikatnimi knjižnimi kazali.

 

MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE OB MEDNARODNEM DNEVU STAREJŠIH

1. oktober je mednarodni dan starejših. Tudi naša šola je pristopila k soustvarjanju vseslovenske akcije “Pokloni čas, polepšaj dan”.

Prepleta se z rdečo nitjo zdrave šole – Lepa beseda lepe odnose najde.

Z  učenci smo obiskali dom upokojencev, kjer so praznovali rojstne dneve. Ob tej priložnosti smo jim pripravili kratek kulturni program in jim podarili voščilnice, ki so jih izdelali učenci predmetne stopnje pri likovnem pouku pod mentorstvom ga. Aleksandre Vidovič.

Verjamem, da bomo tudi v prihodnje našli način in motivacijo za dejavnosti,  s katerimi bomo poglabljali medsebojne odnose, krepili socialne veščine in nenazadnje  pripomogli h krepitvi duševnega zdravja  v družbi.

 

Senjka Jazbec