Učenci in učenke naše šole se že vrsto let odločajo za pisanje raziskovalnih nalog na različnih področjih, kot so ekonomija, turizem, ekologija, psihologija, sociologija, psihologija, slovenščina … Tudi v letošnjem šolskem letu so naši učenci uspešno pripravili in zagovarjali sedem raziskovalnih nalog na regijski ravni. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja s Prlekijo je potekalo v mesecu marcu.

Pod mentorstvom Lidije Horvat, Jane Jerenec, Mateje Krajnc, Sonje Lenarčič in Jasne Vinkler so osmošolke in devetošolke prejele zlata priznanja. Od sedmih nalog se je na državno tekmovanje uvrstilo šest nalog. Štiri naloge so na državnem tekmovanju v prvem krogu prejele bronasto priznanje.

Dve nalogi, pod mentorstvom Jane Jerenec in Mateje Krajnc, sta se uvrstil v drugi krog državnega tekmovanja. Devetošolka Tia Lenart, pod mentorstvom Jane Jerenec, je na področju farmacija, medicina ali zdravstvo za raziskovalno nalogo z naslovom Z zasvojenostjo nula živim zdravo do fula prejela zlato priznanje na državnem tekmovanju.

Devetošolki Iza Frangež in Ema Raković sta pod mentorstvom Mateje Krajnc in Jane Jerenec na področju psihologije in pedagogike pripravili raziskovalno nalogo z naslovom ADHD. Na državnem tekmovanju sta prejeli srebrno priznanje.

Čestitamo mladim raziskovalcem!

Mentorice