Dragi učenke in učenci, spoštovani starši!

Za brezskrben pričetek šolskega leta vam posredujemo nekaj osnovnih informacij, napotkov in seveda navodil, ki se jih moramo držati.

Najpomembnejše pravilo v novem šolskemu letu je to, da v šolo vstopajo le zdravi učenci in zaposleni, po predhodni najavi pa izjemoma tudi ostali obiskovalci.

Vse tiste, ki ste se v teh dneh vrnili iz držav, ki so na t.i. rdečem seznamu, naprošamo, da ste pozorni na morebitne znake okužb in nas o tem pravočasno obveščate.

1. RAZRED – PRVOŠOLCI

VHOD/IZHOD ZA UČENCE 1. razreda JE Z DVORIŠČNE STRANI – med šolsko jedilnico in športno dvorano.

1. a v učilnici št. 17,

1. b v učilnici št. 18 .

2. do 5. RAZRED

Starši otroka po potrebi pospremite zgolj do vhodnih vrat, učenec pa samostojno nadaljuje pot do svoje učilnice. Po zaključku pouka starši počakate pred šolsko stavbo.

VHOD/IZHOD ZA UČENCE RAZREDNE STOPNJE JE Z DVORIŠČNE STRANI – OB ŠPORTNI DVORANI.

oddelekrazrednikučilnica
2. aAlenka EMERŠIČ15
3. aMilena LEVIČNIK14
3. bMaja LUKMAN13
4. aKlarica KRAJGAR16
4. bSenjka JAZBEC12
5. aMetka GUMILAR10
5. bMarjeta SUŠEC9

Za učence podružnične šole velja zgolj omejitev vstopa staršev v šolo.

.

6. – 9. RAZRED

Pouk se izvaja v matičnih učilnicah (na hodnikih obvezno pokrivalo za nos in usta – maska).

VHOD/IZHOD ZA UČENCE PREDMETNE STOPNJE JE PRI GLAVNEM VHODU.

oddelekrazrednikučilnica
6. aTomaž KLAJDARIČ6
6. bAleksandra VIDOVIČ2
7. aSonja LENARČIČ7
7. bMateja OČKO3
8. aMateja KRAJNC1
9. aJasna MEDVED8
9. bJana JERENEC5

V IZOGIB DRUŽENJU V VEČJIH SKUPINAH UČENCI NAJ NE PRIHAJAJO PRED DOGOVORJENIM ČASOM!

.

V šolo lahko pridejo samo zdravi učenci. Starši v šolo ne vstopate. Odsotnost svojega otroka sporočite razredničarki/razredniku.

Prosimo, da pri tem upoštevate naslednje:

  1. V zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  2. Otroku ni bila odrejena karantena.
  3. V zadnjih 14 dneh nam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.
  4. Če se bodo pri mojem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.

Če vaš otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2
pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.
V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Priporočamo vam, da otrok omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi za težek potek bolezni.

V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužbe s SARS-CoV-2, se posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.

Prosimo vas, da se že doma pogovorite z otrokom o pomembnih pravilih (ohranjanje razdalje, brez dotikanja, umivanje rok …). To bomo vsakodnevno počeli tudi mi v šoli. Želimo si, da bi bivanje vaših otrok v šoli bilo prijetno in varno. Za to se bomo potrudili po svojih najboljših močeh. Vas pa prosimo za sodelovanje in razumevanje.

Naprošamo vas, da učenci prihajajo v šolo predvsem peš ali s kolesom, kjer je to mogoče.  V primeru, da starši resnično nimate druge možnosti in bodo učenci prihajali v šolo s šolskim avtobusom, je potrebno upoštevati Higienska priporočila za izvajanje avtobusnega javnega mestnega prevoza potnikov v času epidemije. Učenci morajo imeti na avtobusu maske.

Alenka KUTNJAK, ravnateljica