V sredo, 21. 9. 2022 smo učenci 5. a in 5. b obiskali zbirni center za zbiranje ločenih frakcij komunalnih odpadkov Kidričevo. Namenjen je zbiranju določenih nenevarnih in nevarnih komunalnih ter ostalih odpadkov od uporabnikov iz gospodinjstev.

Zjutraj ob 8.20 smo se zbrali v šoli. Skupaj smo pomalicali in se  nato peš odpravili na ogled zbirnega centra Kidričevo. Tam sta nas pričakala dva prijazna gospoda. Oba sta zaposlena pri podjetju Čisto mesto Ptuj. Eden od njiju nam je predstavil delo na zbirnem centru. Delo je zelo pestro in zanimivo. V zbirnem centru so postavljeni veliki zabojniki, pred vsakim je tabla, kjer je napisano, kaj spada v določen zaboj. Za zbiranje in začasno shranjevanje nevarnih odpadkov je urejen poseben prostor. Predstavitev je trajala skoraj eno uro.  Vsak izmed nas je dobil plastenko vode ter čokoladico. Ko smo se posladkali ter si samostojno pogledali vsa odlagališča, smo odšli nazaj proti šoli.

Spoznali smo, da moraš imeti veliko znanja o pravilnem ločevanju odpadkov. Zelo pomembno je, da odpadke ločujemo in tako poskrbimo za čisto okolje.

 Naja Rakuša, 5.b