NARAVOSLOVNI DAN ŠESTOŠOLCEV NA TURNIŠČU

Prvi naravoslovni dan smo preživeli na Turnišču, v Centru za ekonomijo, kmetijstvo in turizem. Do tja smo se odpeljali z avtobusom. Najprej smo si ogledali film o šoli in njenih dejavnostih, nato pa smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina se je najprej vozila s traktorjem, druga pa je obiskala vrt.

Zabavno je bilo, ker smo lahko vozili traktor ali se vozili na zadnjih sedežih. Na vrtu, kjer se sicer dijaki učijo o vrstah rastlin, smo videli različna zelišča, zelenjavo in tudi cvetje. Vse to smo lahko otipali in določeno zelenjavo tudi poskusili. Posebnost na tem vrtu sta tudi dve veliki drevesi. Prvega je lahko objelo šest učencev, drugega pa kar devet. V bližini vrta je tudi grad Turnišče, ki žal propada. Na naravnem travniku je veliko različnih vrst trave, kosijo pa jo le dvakrat letno.

Imeli smo tudi odmor za malico. Dijaki šole so nam pripravili domač jabolčni »štrukelj« in njihov jabolčni sok. Po malici so sledile delavnice. Pokazali so nam pripravo venca iz čebule. Ta venec je sestavljen iz 12 čebul, ki predstavljajo 12 mesecev v letu, ter tudi iz slame.

Sledila sta odhod do avtobusa in vožnja domov. Preživeli smo zabaven dan v naravi.

Stela Voglar, 6. a