V sredo, 1. 2. 2017, so šolsko knjižnico OŠ Kidričevo obiskali otroci in vzgojiteljice Vrtca Kidričevo. Zapovrstjo so se izmenjale naslednje skupine: Želvice, Račke, Muce, Stonoge, Čebele, Ježi, Veverice in Delfini. Otroci so si ogledali knjižnico in se seznanili z njenimi dejavnostmi, brskali so po knjižnem gradivu ter se naučili, kako ravnati s knjigo. Program je bil prilagojen starostni stopnji otrok iz posamezne skupine. Najmlajši so uživali tudi ob pravljici Trije prašički, malo večji so prisluhnili zimski pravljici Najlepši sneženi mož, najstarejši pa pravljici Petelinček.

Starši se velikokrat sprašujejo, kdaj začeti brati otroku. Odgovor je, da nikoli ni prezgodaj. Za različne starosti so primerne različne vsebine, prav tako pa tudi različno trajanje branja. Pomembno je, da otroci branje sprejmejo kot nekaj zanimivega in da se med branjem dobro počutijo.

Dr. Manca Košir je zapisala: »S knjigo  v rokah in otrokom v naročju je življenje lepo. Otrok, ki mu pripovedujemo in z njim skupaj beremo, zaupa.«

Želim vam veliko bralnih užitkov!
Jasna Medved

(fotoutrinki)