REŠITVI TABURE IZ ŠKATEL ZA HRAMBO JAJC IN POSODICE ZA ZOBNE ŠČETKE MED NAJBOLJŠIMI V PRVEM OBLIKOVALSKEM IZZIVU PROGRAMA EKOŠOLA

 

Na prvi Oblikovalski izziv programa Ekošola za mlade: oblikujmo trajnostno, oblikujmo krožno so se odzvali osnovnošolci, srednješolci in študentje, ki so zasnovali kar 50 različnih predlogov in izboljšav za bolj trajnostne in krožne izdelke v našem vsakdanu. Devet predlogov je bilo prepoznanih kot najbolj celovitih, izvirnih ali izvedljivih (trije v kategoriji OŠ, trije v kategoriji SŠ in trije v kategoriji fakultet).  Zelo smo ponosni, da je med njimi tudi naša rešitev, ki so jo ustvarili učenci šestih razredov pod mentorstvom Olge Babšek pri pouku tehnike in tehnologije.

Oblikovanje izdelkov, ki jim podaljšujemo življenjsko dobo oziroma življenjsko dobo njihovih materialov, je eden glavnih izzivov v prehoda v nizkoogljično in zeleno družbo.

Rešitev: tabure iz škatel za hrambo jajc

Rešitev: posodice za zobne ščetke

Prvi oblikovalski izziv so v programu Ekošola organizirali v sklopu projekta E-SPACE: Ekošola spodbuja krožno gospodarstvo. Devet najbolj celovitih, izvirnih ali izvedljivih predlogov bo nagrajenih, nagrade prispevajo: podjetje Valtex & Co. (izdelki Lucart Natural), podjetje Recosi (obnovljena računalniška oprema, spletne kamere), Zavod Knof (laboratorij za krožno gospodarstvo) in portal Zelena Slovenija.

MENTORICA: OLGA BABŠEK

#ESPACE / #ekosola / #circulareconomy /  #ecoschools / #esd / #circulardesign