OBLIKOVANJE Z RAZLIČNIMI MATERIALI

V petek, 8. 12. 2017, smo na naši šoli izvedli tehniški dan.

Ker smo »EKO ŠOLA«, smo si zadali cilj, da bomo ravnali z odpadki ekološko in jih reciklirali. Letos smo se učenci predmetne stopnje spopadali z nam dostopnim materialom –aluminijem, ki pa smo ga tudi kombinirali z lepenko, papirjem, storži, želodi, lesom, vrvico, filcem … Izdelke smo delali po razredih s svojimi razredniki. Vendar čisto prostih rok nismo imeli. Držati smo se morali navodil, ki jih je pripravila ga. učiteljica Aleksandra Vidovič. Osnovo izdelka smo torej imeli narejeno, vendar da bi izdelek izstopal, smo ga morali nagraditi s svojimi lastnimi idejami. Da pa bi bilo izdelovanje še bolj zanimivo, smo zraven poslušali najrazličnejše božične pesmi. Tako smo si dan obarvali v predbožično vzdušje.

Tehniški dan smo zaključili z razstavo izdelkov, ki si jo lahko ogledate v avli šole. Prav tako pa avlo krasi prekrasna božična jelka iz aluminija, okrašena z izdelki iz naravnih materialov.

Tina Aubelj, 8. a
(Šolsko novinarstvo)

(fotoutrinki)

A L U   S M R E Č I C A

V okviru tehniškega dne smo poskrbeli za praznično podobo šolskih prostorov.  Učenci 7.b so z mentorjem Alešem Sakelškom oblikovali aluminijasto konstrukcijo  v obliki božičnega drevesa. Za okrasje iz recikliranih pločevink, kartonskih tulcev in drugih naravnih materialov v kombinaciji z alufolijo, rondelicami in žico pa so poskrbeli ostali učenci od 6. do 9. razreda.

Za doniran material za našo ALU SMEČICO se zahvaljujemo družbi Talum.