Pouk v šoli za učence od 1.-3. razreda

Spoštovani starši!

V skladu z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, vas obveščamo, da bo od 26. 1. 2021 dalje pouk ponovno potekal v šoli, za učence od 1.-3. razreda.  Vzgojno-izobraževalno delo bo potekalo po urniku v skladu z navodili in priporočili NIJZ, Zavoda za šolstvo in MIZŠ po modelu C. Na prihod – vrnitev učencev smo pripravljeni in se tega veselimo.

Šola je v sodelovanju s pristojnim Ministrstvom na podlagi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje sprejela ukrepe za zmanjševanje širjenja okužbe COVID -19.

Pouk bo potekal po ustaljenem urniku kot pred zaprtjem šol. Učenci bodo ves čas v svoji matični učilnici – ne bodo se selili iz razreda v razred, razen pri pouku športa.

Poskrbeli bomo za ohranjanje varovalne razdalje 1,5 m; uporaba mask pa je za učence obvezna na hodnikih in v skupnih prostorih ter v primeru koriščenja šolskega prevoza. Maske učencem priskrbite sami.

Šolski prevoz bo organiziran po naslednjem urniku:

  • Zjutraj ob 7. 30 v smeri:

OŠ Kidričevo – Kungota – Njiverce – Apače – Lovrenc – Strnišče – OŠ Kidričevo

  •  Popoldan ob 15.00 v smeri:

OŠ Kidričevo – Strnišče – Lovrenc – Apače – Njiverce – Kungota

Za uspešno preprečevanje pojava in širjenja okužb pa potrebujemo tudi vaše sodelovanje in upoštevanje pravil, z namenom, da vsi skupaj ostanemo zdravi.

  • V šolo naj prihajajo izključno povsem zdravi otroci.
  • Za prihod in odhod iz šole poskrbite starši sami oziroma naj prihajajo otroci peš ali s kolesom.
  • Organiziranega šolskega prevoza naj se učenci poslužijo le v izjemnih primerih, saj omejitve v javnem prevozu še vedno veljajo.
  • Starše, ki boste prihajali po učence v šolo prosimo, da jih kot doslej počakate pred šolskim vhodom.

Veselimo se ponovne normalizacije šolskega utripa in verjamemo, da lahko s skupnimi močmi sproščeno, umirjeno in predvsem zadovoljno nadaljujemo delo v šolskih učilnicah.

Alenka Kutnjak, ravnateljica