Dragi učenke in učenci, spoštovani starši!

Novo šolsko leto je pred vrati. V torek, 1. septembra 2020 se skupaj vračamo v šolo, česar se že veselimo. Za brezskrben pričetek vam posredujemo nekaj osnovnih informacij, napotkov in seveda navodil, ki se jih moramo držati.

Prvi šolski dan bo zaradi preventivnih ukrepov v izogib okužbam s COVID-19 izpeljan pod  posebnimi pogoji, ki jih je predpisal NIJZ ob upoštevanju priporočil ZRSŠ. Potekal bo v skupinah s časovnimi zamiki, in sicer:

.

2. do 5. RAZRED

8.20 – 11.00 v matičnih učilnicah – starši otroka po potrebi pospremite zgolj do vhodnih vrat, kjer ga bodo prevzeli dežurni učitelji, po zaključku pouka počakate pred šolsko stavbo.

VHOD ZA UČENCE RAZREDNE STOPNJE JE Z DVORIŠČNE STRANI – OB ŠPORTNI DVORANI.

oddelekrazrednikučilnica
2aAlenka EMERŠIČ15
3aMilena LEVIČNIK14
3bMaja LUKMAN13
4aKlarica KRAJGAR16
4bSenjka JAZBEC12
5aMetka GUMILAR10
5bMarjeta SUŠEC9

Za učence podružnične šole velja zgolj omejitev vstopa staršev v šolo.

.

7. – 9. RAZRED (6. razredi – šola v naravi)

9.00 – 11.45 v matičnih učilnicah (obvezno pokrivalo za nos in usta – maska).

VHOD ZA UČENCE PREDMETNE STOPNJE JE PRI GLAVNEM VHODU.

oddelekrazrednikučilnica
7aSonja LENARČIČ7
7bMateja OČKO3
8aMateja KRAJNC1
9aJasna MEDVED8
9bJana JERENEC5

V IZOGIB DRUŽENJU V VEČJIH SKUPINAH UČENCI NAJ NE PRIHAJAJO PRED DOGOVORJENIM ČASOM!

.

1. RAZRED – PRVOŠOLCI

10.00 – 12.00  

Otrok pride v spremstvu zdravih staršev (zgolj starša ali skrbnika), ki morata imeti zaščitno masko. Srečanje bo potekalo v večnamenskem prostoru ob upoštevanju higienskih priporočil. Učenci nadaljujejo z dejavnostmi v matičnih učilnicah, in sicer 1. a v učilnici št. 17, 1. b v učilnici št. 18 in 1. c v učilnici podružnične šole Lovrenc.

Prvi šolski dan POTREBUJETE s seboj šolske copate in beležko.

Učenci od 6. do 9. razreda morajo s seboj obvezno imeti zaščitno masko.

Za vse učence bo organizirana malica.

V šolo lahko pridejo samo zdravi učenci. Starši v šolo ne vstopate. Odsotnost svojega otroka sporočite razredničarki/razredniku.

Prosimo, da pri tem upoštevate naslednje:

  1. V zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  2. Otroku ni bila odrejena karantena.
  3. V zadnjih 14 dneh nam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.
  4. Če se bodo pri mojem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.

Če vaš otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2
pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.
V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Priporočamo vam, da otrok omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi za težek potek bolezni.

V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužbe s SARS-CoV-2, se posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.

Prosimo vas, da se že doma pogovorite z otrokom o pomembnih pravilih (ohranjanje razdalje, brez dotikanja, umivanje rok …). To bomo vsakodnevno počeli tudi mi v šoli. Želimo si, da bi bivanje vaših otrok v šoli bilo prijetno in varno. Za to se bomo potrudili po svojih najboljših močeh. Vas pa prosimo za sodelovanje in razumevanje.

Naprošamo vas, da učenci prihajajo v šolo predvsem peš ali s kolesom, kjer je to mogoče.  V primeru, da starši resnično nimate druge možnosti in bodo učenci prihajali v šolo s šolskim avtobusom, je potrebno upoštevati Higienska priporočila za izvajanje avtobusnega javnega mestnega prevoza potnikov v času epidemije. Učenci morajo imeti na avtobusu maske.  Prvi šolski dan je vozni red spremenjen.

VOZNI RED ŠOLSKIH PREVOZOV – 1. 9. 2020 velja samo prvi šolski dan, sicer veljajo urniki prevozov iz preteklega šolskega leta

ZJUTRAJ

1. Vožnja – za učence 2. do 5. razreda

Šola Kidričevo7.30
KUNGOTA – Mlakar7.35
KUNGOTA – nadvoz7.36
NJIVERCE – vas7.40
NJIVERCE – čez železnico7.41
APAČE – krožišče7.45
APAČE – Kapri7.47
APAČE – Kopušar7.49
LOVRENC – kapela8.02
LOVRENC – postaja8.03
ŽUPEČJA VAS8.07
PLETERJE8.10
STRNIŠČE8.15
Šola Kidričevo8.20

2. Vožnja – za učence 7. do 9. razreda

Šola Kidričevo8.20
KUNGOTA – Mlakar8.25
KUNGOTA – nadvoz8.26
NJIVERCE – vas8.30
NJIVERCE – čez železnico8.31
APAČE – krožišče8.35
APAČE – Kapri8.36
APAČE – Kopušar8.37
LOVRENC – kapela8.40
LOVRENC – postaja8.42
ŽUPEČJA VAS8.45
PLETERJE8.47
STRNIŠČE8.50
Šola Kidričevo8.55

POPOLDAN

  1. VOŽNJA – VSE VASI OB 11.15 (za učence od 2. do 5. razreda)
  2. VOŽNJA – VSE VASI OB 12.00 (za učence od 7. do 9. razreda)

Alenka KUTNJAK, ravnateljica

Spoštovani starši, dragi učenci!

Pričetek novega šolskega leta se nezadržno približuje. Veseli nas, da se bomo  ponovno srečali in da nam trenutna situacija zaenkrat omogoča  izvedbo pouka v učilnicah. Kljub temu bo organizacija vzgojno-izobraževalnega dela potekala nekoliko drugače, in sicer v skladu z modeli in priporočili NIJZ in MIZŠ. Le-ti pa ne bodo vplivali na kakovost izvajanja učnega procesa in drugih dejavnosti.

Vsa navodila in časovnice za prvi šolski dan, ki se bo izvedel v manjših skupinah, boste prejeli v drugi polovici tedna.

Najpomembnejše pravilo v novem šolskemu letu je to, da v šolo vstopajo le zdravi učenci in zaposleni, po predhodni najavi pa izjemoma tudi ostali obiskovalci.

Vse tiste, ki ste se v teh dneh vrnili iz držav, ki so na t.i. rdečem seznamu, naprošamo, da ste pozorni na morebitne znake okužb in nas o tem pravočasno obveščate.

Vsem skupaj želim prijeten pričetek novega šolskega leta!

Alenka Kutnjak, ravnateljica

Vabilo_za prvošolce_2020