POPRI

 7. 3. 2024 smo se učenke osmega razreda Arandjela Horvat, Hana Šoštar, Martina Strgar in Ema Škafar udeležile nacionalnega tekmovanja za najboljšo podjetniško idejo mladih POPRI. Tekmovanje je potekalo v Velenju v studiu Saša inkubator.

V Velenje smo se odpravili zgodaj zjutraj in čez eno uro prispeli do studia. Tam smo imeli na začetku čas za malico in druženje ter spoznavanje ostalih ekip. Nato so nam gostitelji tega tekmovanja predstavili program aktivnosti ter nam povedali nekaj o sebi in o tekmovanju POPRI. Čez nekaj časa smo se razdelili v tri skupine. Osnovnošolce, dijake ter študente. Bilo je veliko ekip in vsi so imeli odlične ideje.

Tako smo osnovnošolci odšli v posebno sobo, kjer smo predstavljali svoj pitch in svoje poslovniške ideje. Naša skupina je štela dvanajst izredno zanimivih in inovativnih skupin ter idej.

Učenke OŠ Kidričevo smo bile za predstavitev ideje druge po vrsti. Odlično smo se odrezale in prejele pohvale za naš nastop in naš pitch. Dobile smo tudi vprašanja od vsakega člana komisije, predvsem o prihodnosti naše ideje ter o izdelavi poslovnega modela.

Ko so vse tri skupine zaključile s predstavitvami, smo se odpravili nazaj v glavno sobo, kjer smo imeli manjšo pogostitev. Čakalo nas je še glasbeno presenečanje skupine bobnarjev iz OŠ Velenje in intervju s podjetnikom, ki je ustvaril aplikacijo, ki s pomočjo umetne inteligence pretvori zapiske iz zvezka v različna vprašanja in razlago določene snovi.

Na koncu je sledila še razglasitev rezultatov. Na žalost nismo pristale med finalisti, a smo bile kljub temu zelo ponosne nase in na naš nastop. Pridobile smo nove izkušnje in se z dvignjeno glavo odpravile domov.

Arandjela Horvat, 8. b

 

 

 

PODJETNIŠTVO

V četrtek, 22. 2. 2024, smo se učenci 8. razreda odpravili na Ptuj v Dominikanski samostan.

Tam smo učenci Arandjela Horvat, Blaž Bedenik, Ema Škafar, Hana Šoštar in Martina Strgar predstavili našo podjetniško idejo Learn.it. To je aplikacija za osnovnošolske inštrukcije, za katero smo ustvarili predstavitev v Canvi oz. naredili svoj Pitch.

Najprej smo podali intervju za RTV Slovenija o naši aplikaciji, nato pa smo jo sedmi po vrsti predstavili strokovni komisiji in gledalcem. Sodelovalo je namreč osem osnovnih šol in ena srednja šola.

Čeprav nismo pristali na stopničkah, smo bili nase in na našo idejo zelo ponosni. Sedaj pa že pridno vadimo, saj nas 7. 3. 2024 čaka še eno podjetniško tekmovanje POPRI, kjer bomo našo aplikacijo še podrobneje predstavili in se maksimalno potrudili.                                                                                  

Arandjela Horvat, 8. b