POKLICNA VZGOJA

 Spoštovani starši in učenci devetošolci.

Lepo vas pozdravljam in želim, da bi naslednje dneve preživeli mirno in potrpežljivo s svojimi domačimi.

Saj veste, vsako druženje zunaj, na ulici je v teh dneh zelo nevarno za vas in druge ljudi. S pazljivim  ravnanjem bomo prispevali k temu, da se čim prej vrnemo in kot »zmagovalci« v živo izmenjamo svoje izkušnje,  morebitna nerešena  vprašanja, strahove. Lahko pa vam zagotovim, da se bo vsak vaš  problem slej ko prej  razrešil – a zato moramo imeti najprej  lepe misli in sledila bodo lepa dejanja. To je vendar logično ali ne? Vsak dan posebej, lepo po korakih.  Predlagam, da si hitro poiščete zvezek  in jih zapišete, ali  pošljete na moj e-naslov.

Ena izmed pomembnih izkušenj je za vas  tudi vpis v srednje šole. Vesela sem, ker smo na zadnjem srečanju predelali dileme in vprašanja, nekaj tudi individualno, tako da ste že pripravljeni in tudi vas  srednje šole že nestrpno   pričakujejo. Seveda se bomo skupaj prijavili, takoj ko dobimo iz Ministrstva za šolstvo nove datume. Brez skrbi, tudi o tem boste pravočasno obveščeni. Malo učenja potrpežljivosti. Kako pa premagati nestrpnost? Imate idejo? Velikooo spletnih naslovov sem vam in vašim staršem razdelila na zadnjem sestanku- hitro odprite in raziskujte vse lepote svoje osebnosti in hobijev, poklicnih  želja, možnosti za štipendije ip.

Tudi preizkus nadarjenosti ki je  vpisni pogoj za vpis v nekatere srednješolske izobraževalne programe, ali razgovori  z vami,  ki bi se želeli prijaviti v športne oddelke -bodo srednje šole opravljale  po izteku ukrepa začasnega prenehanja pouka.

Posledično bo prestavljen tudi rok za prijavo za vpis v srednje šole in dijaške domove. O natančnih datumih oziroma novih rokih vas bom obvestila  takoj, ko bom informacijo imela.

Lepo se imejte, pazite na svoje zdravje in kmalu se vidimo v živo na  šoli.

Pedagoginja
Suzana Strelec