Novost v letošnjem šolskem letu je ureditev šolskih vrtičkov. Pred vhodom v šolo smo zraven obstoječe postavili še štiri visoke grede, na katerih vrtnarijo učenci s svojimi razredničarkami od 1.- 4.razreda. Pri postavitvi gredic so pomagali Domen Škafar,  Lazar Raković, Danijel Červek, Luka Gašparič in Jan Aleksander Habjanič.  Delo je bilo fizično zahtevno, vendar so fantje pokazali veliko dobre volje in ga uspešno opravili. Ob tem jim je odpadlo nekaj ur pouka, a se niso preveč pritoževali.

Vse gredice so že urejene, površine zasejane in posajene. Pogled nanje je sproščujoč in spočije oči in duha.

Naši vrtnarji so se izkazali in z veliko skrbjo sedaj opazujejo rast svojih rastlin. V nebo vpijoče in pomembne učne vsebine sedaj usvajajo na prostem, v naravi,  v samem izvoru izkušenj in znanja. Učijo se opazovanja, sklepanja, delovnih navad, odgovornosti in empatije do živih bitij, ki nas obkrožajo in delimo z njimi naš planet. Na kratko lahko povzamemo: deležni so šole za življenje! Dragocenih drobnih izkušenj, katere oblikujejo našo osebnost in zaznamujejo naše bivanje ter delovanje.

Učenci s ponosom razkazujejo svoje gredice staršem, babicam in dedkom, ko prihajajo ponje v šolo. Odpeljejo jih do gredic in jim veselih obrazov in sijočih oči na dolgo in široko opisujejo, kaj so posadili. To je bil tudi namen. Vzbuditi radovednost, skrbnost, veselje in spoštovanje do lastnega truda, ki obrodi sadove. Le- te pa že vsi nestrpno pričakujemo in upamo, da jih bomo nekaj deležni še pred zaključkom šolskega leta.

Mentorica: Ankica Pikula