PREDTEKMOVANJE MALE SIVE CELICE

V sredo, 23. 9. 2015, se nas je šest učencev sedmega razreda z učiteljico Lidijo Horvat odpravilo na predtekmovanje Malih sivih celic. Imeli smo dve ekipi – eno, v kateri smo bile Tanaja Čeh, Lili Li Dobnik in jaz, ter še eno, v kateri so bili Niko Kores, Simon Žnider in Žan Vidovič.

Odpravili smo se ob 15. uri z »minibusom« izpred naše šole. Namenjeni smo bili na OŠ Toneta Čufarja v Mariboru, katere učenci so bili lansko leto najboljši v štajerski regiji in so bili zaradi tega letos gostitelji. Ko smo prispeli, so nam televizijci najprej na kratko predstavili, kako bo tekmovanje potekalo, nato pa smo se po ekipah odpravili reševat test.

Test je bil precej zahteven, na voljo pa smo imeli le 20 minut. Hitro so minile, ampak na srečo nam ga je uspelo rešiti v celoti. Po reševanju smo odšli v jedilnico na manjšo pogostitev, kjer smo se zraven še pogovarjali, kako je kdo kaj rešil. Medtem ko so nam pregledovali teste, smo si še ogledali otroško gledališko igro, ki so nam jo pripravili gostitelji. Nato je napočil čas razglasitve. Obe ekipi naše šole sta dosegli 42 točk od 50 in obe ekipi po razvrstitvi 17. mesto. Veliko ekip je imelo namreč enako število točk, vseh ekip skupaj pa je bilo 56. Na žalost se nismo uvrstili naprej, a smo bili s svojim rezultatom vseeno zadovoljni. Po razglasitvi se je 8 najboljših ekip pomerilo še v ustnem tekmovanju, najboljše štiri pa gredo tekmovat na televizijo v Ljubljano. Ponovno je zmagala šola gostiteljica.

Ob približno 19. uri smo se odpravili iz Maribora, ker pa smo bili zelo pridni, smo odšli še na sladoled v McDonald’s. Zatem smo se veseli odpravili proti Kidričevemu in počakali starše, da so prišli po nas. Bila je zanimiva izkušnja.

Sonja Topolovec, 7. a

male_sive_celice4 male_sive_celice3 male_sive_celice2 male_sive_celice1