PRIDOBILI ZELENO ZASTAVO TER ZMAGALI NA NATEČAJU ZA NAJBOLJŠI PRIMER DOBRE PRAKSE EKOŠOLE V ŠOLSKEM LETU 2017/2018

 V ponedeljek, 24. septembra 2018, je v Thermani Laško potekala Konferenca koordinatorjev programa Ekošola. Na konferenci so bile podeljene Zelene zastave osnovnim šolam, ki so v preteklih dveh šolskih letih kot novinke sodelovale v projektih Ekošole.  Zelena zastava je mednarodni okoljski znak izpolnjevanja kriterijev programa Ekošola. Zelene zastave plapolajo v več kot 51.000 ustanovah v 68 državah po vsem svetu.

V šolskem letu 2017/2018 se je veliki družini programa Ekošola pridružilo 23 slovenskih ustanov, med njimi tudi naša šola. Postali smo ponosni uporabniki Zelene zastave.

Tudi v prihodnje bomo z eko vsebinami in trajnostnim načinom življenja tako v šoli, kot doma, izpolnjevali načela Ekošole.

Na konferenci pa so bili slavnostno razglašeni tudi zmagovalci natečaja za najboljši primer dobre prakse v šolskem letu v šolskem letu 2017/2018, in sicer v kategorijah: vrtci, osnovne šole in srednje šole.

Naša šola je s projektom Odtisi kot kazalniki vpliva na okolje zmagala na natečaju ter si prislužila slavnostni naziv. V okviru projekta je nastala tudi raziskovalna naloga treh osmošolcev, Lazarja Rakovića, Nika Mlinariča in Gaja Berganta, ki so analizirali trajnostno delovanje gospodinjstev občine Kidričevo z metodami ekološkega, ogljičnega in vodnega odtisa.

Projekt Odtisi bo zaradi aktualnosti in izvirnosti predstavljen in uporabljen tudi v mednarodni mreži Ekošol.

Koordinatorici projekta:
Tamara Mlakar in Klavdija Murko

(fotoutrinki)