Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci naše šole sodelovali na literarnem natečaju, ki ga razpisuje JSKD RS, na 34. Roševih dnevih.

Učenec 9. b-razreda Mai Colnarič se je s pesmima uvrstil v ožji izbor. Njegov verz iz pesmi Greva skupaj lovit oblake je dobil častno mesto v naslovu letošnjega zaključnega srečanja, ki je bilo izvedeno preko spletne aplikacije ZOOM 30. 3. 2021 v obliki delavnic.

V prvem delu je potekala delavnica za izbrane mentorje z naslovom Pisanje – pot v svobodo. Vodil jo je Boštjan Videmšek – novinar, dolgoletni krizni poročevalec Dela in avtor številnih knjig. Prijetno se je bilo družiti z njim in z nagrajenimi somentorji, kajti prav vsi smo prepričani, da pisanje osvobaja.

»Iskali bomo pot – preko pisanja – v svobodo.«

V drugem delu srečanja je potekala delavnica z najboljšimi izbranimi mladi literati z naslovom Bodi to, kar hočeš biti. Vodila jo je Benka Pulko – slovenska popotnica, pisateljica in fotografinja ter avtorica leposlovnih in potopisnih knjig.

Naš učenec Mai je bil navdušen.

Zaključna misel delavnice: »Skupaj bomo poskusili najti šopek žarkov, zaradi katerih je vredno živeti in se na tem planetu lepo imeti.«

Iskrene čestitke, Mai!

Tvoja mentorica Sonja Lenarčič