1. DAN (fotoutrinki)

2. DAN

3.  DAN

4. DAN

5. DAN

27 učencev od 1. do 8. razreda iz OŠ Kidričevo se je odločilo, da prvi teden počitnic preživi aktivno v naravi na Rogli.

V ponedeljek, 29. 6. 2020, smo se v dopoldanskih urah poslovili od staršev in se polni pričakovanj podali novim dogodivščinam naproti.  Ob prihodu na Roglo smo se namestili v bungalove Jerebika, kjer smo  si s prijatelji uredili sobe. Komaj smo čakali, da smo lahko odprli svoje kovčke in svoje »sladke rezerve« podelili s svojimi prijatelji. Nato so bili naši želodčki zelo veseli maminega kosila iz nahrbtnika, ki smo ga z veseljem pojedli. Kmalu smo morali pripraviti svoje nahrbtnike za kopanje. Do bazena nas je pospremil obilen dež in veter, ki se je poigral tudi z našimi dežniki. V bazenu je bilo zelo zabavno plavati in se igrati vodne igre. Čas v bazenu je zelo hitro minil in morali smo na težko pričakovano večerjo.

V torek, 30.6.2020, smo se prebudili v oblačno in deževno jutro. Želeli smo obiskati pot med krošnjami, a smo morali načrte zaradi vremena spremeniti. Po zajtrku smo se z dežniki odpravili na panoramski sprehod po Rogli do Škratove dežele. Sledilo je kosilo in tudi vreme se je izboljšalo. Po kosilu smo tako lahko odšli med krošnje visokih pohorskih smrek. To je bilo doživetje in kakšen razgled na pokrajino! Najboljše je pa sledilo na vrhu stolpa. Tobogan!!! Veliko nas je bilo pogumnih in smo se spustili po 60m dolgem toboganu nazaj na trdna tla. Kako smo uživali! Polni adrenalina smo pohiteli še do adrenalinskih sani, po katerih bi se spuščali v nedogled. Po večerji smo že komaj čakali, da se lahko odpravimo v postelje na počitek in se pripravimo na nov dan.

V sredo, 1.7.2020, nam je obilni zajtrk dal novih moči, zato smo se lahko odpravili na pohod do koče na Pesku. Hodili smo po smučišču, gozdni poti in cesti. Naposled smo le prispeli na cilj, kjer smo si izpolnili planinske dnevnike in jih žigosali. Po krajšem počitku smo pot nadaljevali nazaj proti vrhu. V restavraciji smo se okrepčali z okusnim kosilom. Sledil je počitek in obisk prijateljev v njihovih sobah. To je bilo zabavno! Še bolj pa vožnja po adrenalinskih saneh in nogomet. Želeli smo še enkrat v Škratovo deželo, saj smo se tam lahko posladkali z odličnim sladoledom. Obiskali smo tudi Mini Roglo in se poigrali v lesenih hiškah. Kmalu smo morali nazaj v naše začasno domovanje, kjer smo se še sprostili ob elementarnih igrah. Sledila je še večerja in kopanje v bazenu, ki nas je zelo utrudilo ter smo sladko zaspali.

V četrtek smo se sprehodili še po Škratovi učni poti, se kopali v bazenu, zaigrali nogomet in kakšno igro. Zvečer nas je čakala še težko pričakovana plesna aktivnost v  čisto pravi diskoteki! Pred njo smo imeli dolge priprave z urejanjem pričesk, ličenjem in oblačenjem.

V petek smo se pred odhodom domov ustavili v Termah Zreče, kjer smo se naužili še vodnih aktivnosti, nato pa smo že komaj čakali, da spet skočimo staršem v objem.

Letošnje aktivne počitnice si bomo najbolj zapomnili po nošenju obraznih mask, dežju in tudi po zelo prijetnem druženju s prijatelji.

Alenka Emeršič