V sredo, 4. 10. 2017, smo s kulturnim programom počastili teden otroka in sprejeli prvošolce v Skupnost učencev OŠ Kidričevo. V skladu z letošnjim sloganom v tednu otroka: »Povabimo sonce v šolo« smo v nagovoru povabili v Skupnost učencev 39 sončnih žarkov, prvošolcev,  ki bodo tako skupaj z ostalimi učenci predstavljali veliko sonce naše šole.

Ob tej priložnosti je nastopil otroški pevski zbor s pesmima Dežela branja in Muca na klavir igra, učenci tretjih razredov, ki obiskujejo oddelek podaljšanega bivanja, pa so jim pripravili igrico z naslovom Bela roža. Le-ta je želela postati pisanih barv, kot so bile vse druge rože, zato je iskala mavričnega metulja, da bi ji podelil barvo. Na koncu je vendarle ugotovila, da je najlepša in najboljša točno taka, kot je – bele barve.

Prvošolce je nagovorila pomočnica ravnateljice ga. Ankica Pikula in jim podelila izkaznice o sprejemu v Skupnost učencev, s čemer so postali njeni enakopravni člani. Sledila je plesna točka šestošolk in presenečenje – torta. Po sladici je sledila zabava, na kateri so prvošolci s starejšimi učenkami veselo zaplesali.

Prvošolci, želimo vam, da bi bili vedoželjni, pogumni ter da bi se na naši šoli dobro počutili.  Dobrodošli v Skupnosti učencev šole!

Mentorica SU: Klavdija Murko

(fotogalerija)