TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK DOMA IN V ŠOLI
V petek, 20. 11. 2021, smo učenci OŠ Kidričevo obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom in z dejavnostmi od doma. Za učence 1. – 9. razreda smo pripravili dan dejavnosti, kjer so učenci s pomočjo prezentacije spoznali pomen zajtrkovanja, ponovili bonton pri mizi, pomen lokalne prehrane, ponovili so poštevanko in značilnosti kranjske sivke. Po doma pripravljenem zajtrku so likovno in literarno ustvarjali, se lotili priprave domačih dobrot z medom in jabolki, se razgibali med aktivnim odmorom, ter se s fotoaparati podali v naravo. Likovne in literarne izdelke ter fotografije narave in aktivnosti smo objavili v spletni galeriji šole.
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK OD DOMA
V petek, 11. 6. 2021, smo ponovno obudili pomen slovenske lokalne hrane s tradicionalnim zajtrkom v šoli. Vsi učenci so bili, v skladu z epidemiološkimi zahtevami, povabljeni v šolsko jedilnico, kjer so pojedli domači kruh z maslom in medom, mleko in jabolko.