V četrtek, 12. oktobra 2017, je župan Občine Kidričevo Anton Leskovar v Parku mladosti v Kidričevem podpisal listino o prejemu naziva Otrokom prijazno UNICEF-ovo mesto. Nagovoru in čestitkam Tomaža Bergoča, izvršnega direktorja UNICEF-a Slovenija ter predstavnice Mestne občine Ptuj Zdenke Ristić je sledil slavnostni dvig zastave – simbola projekta. Občina Kidričevo se je tako pridružila kot 15. članica projekta Unicefa Slovenija, ki v lokalnem okolju spodbuja razvijanje mesta po meri otrok.

OŠ Kidričevo s podružnico Lovrenc in OŠ Cirkovce sta se slavnostnemu dogodku pridružili s svojimi dejavnostmi. Dogodek smo si zamislili kot barvito srečanje različnih področij/danosti, ki nam jih ponuja geografska, naravna, kulturna, zgodovinska dediščina naše občine, zato smo prireditev poimenovali UJEMIMO MAVRICO.

Na 6 lokacijah v Kidričevem smo učitelji pripravili delavnice za učence od 4. – 9. razreda, na stadionu NK Aluminij pa smo izvedli delavnice za učence 1. triletja. Učenci so v delavnicah glasbeno, likovno in literarno ustvarjali, raziskovali v učilnici v naravi, se sprehodili po zgodovinski poti, se peš in s kolesi podali po varnih in manj varnih poteh, se športno udejstvovali in plesali. Pri tem pa se zabavali, igrali in uživali v dejavnostih na prostem.

Po končanih delavnicah smo se udeležili osrednjega dogodka v Parku mladosti, kjer se je odvil mavrični preplet (kar 550 otrok, njihovih barvitih majic, predstavitev dejavnosti, znanja in ustvarjalnosti… zaklad na koncu vsake mavrice).

S ponosom bomo nosili naziv KIDRIČEVO – OTROKOM PRIJAZNO UNICEFOVO MESTO.

(FOTOGALERIJA)


povezava do videoposnetka UJEMIMO MAVRICO…

 

POVEZAVA DO UNICEFOVE STRANI…

POVEZAVA DO PORTALA SPODNJE PODRAVJE…

 

Kaj je ljubezen …