Uspešno izpeljali prvi dan dejavnosti na daljavo – tehniški dan

 V torek, 7. 4. 2020, smo izvedli tehniški dan na daljavo, v katerega so bili vključeni učenci od prvega do devetega razreda OŠ Kidričevo s podružnico Lovrenc na Dr. polju.

V domačem okolju so učenci razredne stopnje ustvarjali pestre izdelke na temo pomladi, zraven pa prepevali pomladne pesmice. Učenci predmetne stopnje so postali okoljski detektivi, ki so imeli nalogo ozaveščanja članov gospodinjstva glede skrbi za okolje in ločevanja odpadkov ter pripraviti različne izdelke iz odpadnega materiala. Rdeča nit tehniškega dneva je bila izdelava metuljev prijateljstva, ki bodo prilepljeni na okna učencev simbolično nagovarjali prijatelje in mimoidoče ter jim sporočali, da so v teh posebnih časih v redu ter vsem zaželeli vse dobro.

Z metulji in s pismi, ki so jih napisali učenci na kulturnem dnevu, bomo razveselili v teh časih tudi najbolj ranljivo skupino, starostnike iz Doma upokojencev Kidričevo, ter jim zaželeli veliko zdravja. Na tehniškem dnevu na daljavo je bilo pripravljenih veliko lepih izdelkov, ki si jih lahko ogledate v fotogaleriji OŠ Kidričevo. Učenci so pokazali visoko mero ustvarjalnosti in kreativnosti kljub omejenemu likovnemu materialu. Njim in njihovim družinam želimo vse dobro, naj ostanejo zdravi ter da jim motivacije za šolsko delo nikoli ne zmanjka. Pogumno naprej!

 

Učiteljice

TD