ZAKLJUČEK BRALNIH PROJEKTOV S TRKAJEM IN SAKSIDO

 Mesec maj je lep mesec, a v šolskem letu najbolj naporen. Lovimo še zadnje ocene pred zaključevanjem, potekajo pa tudi različni dnevi dejavnosti. Eden izmed teh je kulturni dan ob zaključku bralnih projektov. Letos smo pridno brali knjige za Bralno značko, Eko bralno značko in sodelovali v projektu Naša mala knjižnica. V torek, 28. 5. 2019, smo na šoli gostili glasbenika Roka Terkaja, bolj znanega pod imenom Trkaj, in Igorja Saksido, slovenskega literarnega zgodovinarja ter strokovnjaka za slovensko mladinsko književnost. Skupaj sta izdala zbirko pesmi z zgoščenko Kla kla klasika. Knjiga prinaša pesmi Trkaja, slovenske ljudske pesmi in izbrane pesmi slovenskih klasikov.

Gosta sta učencem od 1. do 5. razreda predstavila predvsem klasično otroško poezijo, učence od 6. do 9. razreda pa sta presenetila z izborom najboljši besedil in predelav iz njune knjige. Nad videnim in slišanim smo bili več kot navdušeni.

Letos pa smo še posebej veseli, da imamo kar 14 zlatih bralcev. Med bralce, ki so bralno značko osvojili vsa leta šolanja, so se vpisali: JANA AUBELJ, TINA AUBELJ, NIKA DREVENŠEK, LUKA GAŠPARIČ, SANJA KRAJNC, LARA MLAKAR, KAJA MURŠEC, NELA NAHBERHER, SARA PIŠEK, NIA KRAJNC, KATARINA VIDOVIČ, EVA ŽUNKOVIČ, TEJA PALČAR IN NEJA KUPČIČ. Na prireditvi so bili nagrajeni s spominskim priznanjem in knjigo.

Novinarski krožek

(fotoutrinki)

Videoreportaža ob zaključku bralnih projektov – razredna stopnja

Videoreportaža ob zaključku bralnih projektov – predmetna stopnja

 

Mesec knjige – videoreportaža