V petek, 24. 5. 2024, sem se udeležila zaključne prireditve mladinskega literarnega natečaja Bralnice pod slamnikom. Obiskala nas je tudi znana nizozemska pisateljica Anna Woltz. Skupaj smo preživeli prečudovito dopoldne.

Nagrajenci in nagrajenke smo se ob 10. uri zbrali v kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah. Začeli so z uvodom in nato so na oder poklicali vse nagrajence ter nam izročili naše nagrade. Pozneje je sledil pogovor s priljubljeno pisateljico Anno Woltz. Prihaja iz Nizozemske, zato je pogovor potekal v angleščini. Izdala nam je nekaj skrivnosti o svojih začetkih pisanja, katere knjige najraje bere in piše. Njen nasvet za nas pa je bil, naj veliko beremo in vadimo, saj se tako razvijajo naše pisateljske sposobnosti. Na koncu smo si ogledali film, ki je nastal po njeni knjigi, Nenavaden teden s Tess. Bil mi je zelo všeč. Vsebina je bila zelo poučna. Glavno vlogo ima fant Sam, ki ga skrbi, da bo ostal zadnji na planetu. Strah ga je dolgčasa in preživetja, zato začne trenirati samoto. Na koncu le ugotovi, da v življenju potrebuješ družino, prijatelje … Pisateljica pravi, da je zgodba nastala takrat, ko je potovala po otokih Nizozemske. Po ogledu filma smo lahko dobili podpis pisateljice. Kdor je želel, se je lahko z njo fotografiral.

Ob 12.30 se je prireditev zaključila. Z nasmeški na obrazih in navdihi za pisanje smo se odpravili na pot proti domu. Dan, ki sem ga preživela, mi je bil zelo všeč in se mi je vtisnil globoko v spomin.

Stela Voglar, 7. a