ZBIRALNA AKCIJA ZA ZAVRŽENE, ZAPUŠČENE MUCE

Dragi učenci, prav gotovo ste že slišali za muce, ki so brez lastnika ali so zapuščene in zavržene. Zadržujejo se v bližini nas, preplašene, premražene in večinoma lačne. K sreči obstajajo prostovoljci, ki pomagajo vsaj nekaterim od teh muc. Poskrbijo, da muce dobijo hrano vsaj 1x na dan, jih peljejo k veterinarju na sterilizacijo in kastracijo ali zdravljenje, … Eno takšnih društev je ptujsko Društvo Grajske tačke. Žal pa sami s težavo zberejo zadostno količino hrane, zato bi bili veseli, če bi jim na pomoč priskočili tudi mi.

Obračamo se na vas, dragi straši in učenci, da izpeljemo zbiralno akcijo HRANE za MUCE. Zbiramo torej konzerve mokre hrane in brikete.  Z akcijo pričnemo v torek, 3.10. 2023 in bo trajala do konca meseca oktobra. Akcijo bomo ponovili tudi v zimskem času, meseca decembra.

Ker pa bomo izdelali tudi mačje hišice, v katere se bodo muce lahko zatekle v zimskem času, vas bomo znova potrebovali, saj bomo potrebovali SENO, s katerim bomo hišice tudi napolnili. Ko bodo hišice narejene, vas obvestimo.

Prineseno hrano lahko vsako jutro odložite na zbirno mesto v škatle v šolski avli.

HVALA, KER POMAGATE!

 

 


❤️🐈
V učnih načrtih šol težko najdemo vsebine s področja živalovarstva in odgovornega lastništva. V šoli se zavedamo, da so tovrstne vsebine pri otrocih izjemno pomembne, zavedamo se pa tudi, da ima na odnos do živali največji vpliv vzgoja doma. Vsi skupaj, starši in šola, bi morali vzpodbujati sočuten odnos do živali in poučiti otroke o pravilnem sobivanju z njimi in spoštovanju njihovega življenja in pravic. Problematika zavrženih in mučenih živali bi bila manjša, azili za živali ne bi pokali po šivih.
V ta namen nas je danes obiskal predstavnik Društva Grajske Tačke, gospod Miro Vamberger. Predstavil nam je delovanje društva in problematiko nelastniških in zavrženih muc, za katere skrbijo na ptujskem območju. Prisluhnili smo zgodbam o mucah, ki jih hranijo in skrbijo zanje, poudaril je pomen sterilizacije in kastracije, saj lahko s tem prekinemo začarani krog nenehnega razmnoževanja muc in njihovega trpljenja.
Naša šola se bo pridružila zbiranju hrane za nikogaršnje muce, prav tako pa se bomo potrudili, da bomo zanje izdelali tudi kakšno hišico.
Veseli bomo vsake konzerve, vrečke briketov, vreče sena za steljo v hišici ali pomoči pri izdelavi le-teh. Z akcijo bomo pričeli že prihodnji teden, saj bo zima tu.