Spoštovani!

Na mednarodni dan voda, 22. marca 2018, se že četrto leto zapored v več kot 150 slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter fakultetah začenja celomesečni  vseslovenski ozaveščevalno-humanitarni projekt JAZ, TI MI, ZA SLOVENIJO – STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE.

Z odprodajo zbranih odpadnih plastenk PET bo družba Dinos, DROE Unirec letos sofinancirala    nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Več odpadnih plastenk kot bomo zbrali, višji bo finančni prispevek!

Ustanova, ki bo zbrala največ odpadnih plastenk PET na otroka, bo prejela lepo nagrado. Tudi mi smo se pridružili projektu, zato vabljeni k sodelovanju, da skupaj zberemo čim več odpadnih plastenk PET – tako za pomoč novorojenčkom kot za osvojitev praktične nagrade.

******************

Organizator, društvo Tandem Zagorje, in partnerji želijo s tem projektom spodbuditi mlade k dobrodelnosti in jih hkrati ozaveščati o možnostih recikliranja odpadnih plastenk – iz odpadne v procesu predelave namreč lahko nastane nova plastenka. Zapiranje snovnih tokov oz. krožno gospodarstvo je nujen ukrep in eden temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov.

 

OSNOVNA ŠOLA KIDRIČEVO

S POŠ Lovrenc na Dravskem polju

Kajuhova 10

2325 Kidričevo

 

ALENKA KUTNJAK, ravnateljica