ZIMSKI ŠPORTNI DAN V ponedeljek, 23. 12. 2013, smo imeli zimski športni dan od 6. do 9. razreda. Učenci so šli na zimski pohod po Kidričevem in bližnji okolici, drsali so na drsališču v Kidričevem in spoznavali fitnes v športni dvorani. Učenci, ki so se odločili za smučanje, so smučali na Rogli. Sonja Liber |
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
V Sloveniji smo tudi letos na šolah obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. S tradicionalnim slovenskim zajtrkom nam želijo v osnovnih šolah in vrtcih približati pomen lokalno pridelane in predelane hrane, zdravega načina prehranjevanja in nas spodbuditi, da bi kupovali lokalna živila. Tudi na naši šoli smo v petek, 15. 11., zajtrkovali kruh, maslo, med in jabolko ter popili skodelico toplega mleka. Z učitelji smo govorili o pomenu zajtrka v prehrani, o pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega porekla, o pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, o okolju, o gospodarskih dejavnostih ter o pravilnem ravnanju z embalažo. Zelo pomembno je tudi splošno ozaveščanje ljudi o pomenu zdravega načina življenja vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.
Dejavnosti in teme, ki so jih na ta dan obdelovali učenci:
– 6. razred: ogled mlina Korošec v Zabovcih,
– 7. razred: zdrava prehrana – delavnica,
– 8. razred: med in satovje,
– 9. razred: hrana in prehrana.
Ob koncu tehniškega dneva pa smo še prisluhnili predavanju o zdravi prehrani.
Aljaž Jabločnik, 9. b
Šolsko novinarstvo