INTERVJU Z DEJANOM ZAVCEM 1. Gospod Zavec, kako se počutite na naši šoli, kakšen je prvi vtis? 2. Kdaj ste začeli trenirati boks? 3. Kolikokrat na teden trenirate? 4. Zakaj ste se odločili za boks? Je bil morda v igri tudi kakšen drug šport? 6. S kakšnimi občutki se spopadate pred bojem? 7. Koliko zmag imate? 9. Ali je za takšne vrhunske dosežke potrebna posebna prehrana? 10. Ali ste bili do zdaj velikokrat poškodovani? 11. Kako poteka vaš delovni dan? 12. Če bi še enkrat imeli izbiro, bi se ponovno odločili za boks? 13. Kaj počnete v prostem času? Ali vam ga sploh kaj ostane? 14. Kakšni so vaši načrti za prihodnost? 15. In še za konec: Kaj je vaš življenjski moto? Intervju sva pripravila: Diana Čeh (7. a) in Aljaž Jabločnik (9. b) |
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
V Sloveniji smo tudi letos na šolah obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. S tradicionalnim slovenskim zajtrkom nam želijo v osnovnih šolah in vrtcih približati pomen lokalno pridelane in predelane hrane, zdravega načina prehranjevanja in nas spodbuditi, da bi kupovali lokalna živila. Tudi na naši šoli smo v petek, 15. 11., zajtrkovali kruh, maslo, med in jabolko ter popili skodelico toplega mleka. Z učitelji smo govorili o pomenu zajtrka v prehrani, o pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega porekla, o pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, o okolju, o gospodarskih dejavnostih ter o pravilnem ravnanju z embalažo. Zelo pomembno je tudi splošno ozaveščanje ljudi o pomenu zdravega načina življenja vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.
Dejavnosti in teme, ki so jih na ta dan obdelovali učenci:
– 6. razred: ogled mlina Korošec v Zabovcih,
– 7. razred: zdrava prehrana – delavnica,
– 8. razred: med in satovje,
– 9. razred: hrana in prehrana.
Ob koncu tehniškega dneva pa smo še prisluhnili predavanju o zdravi prehrani.
Aljaž Jabločnik, 9. b
Šolsko novinarstvo