PRVI ŠOLSKI DAN

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Poletje se preveša v jesen, s tem pa se približuje pričetek novega šolskega leta. Le tega bomo pričeli v sredo, 1. septembra 2021, ko se bomo znova srečali v šoli. Da bo pričetek šolskega leta, kljub spremenjenim razmeram čimbolj prijeten in tudi varen, vam posredujemo nekaj osnovnih obvestil in informacij.

Prvi šolski dan bo potekal v skladu s priporočili NIJZ in navodili MIZŠ. Pouk bo trajal 3 šolske ure, predvidoma do 11.00.

Učenci bodo prihajali v šolo s časovnim zamikom, in sicer:

8.20  učenci  od  2. do 5. razredvhod z dvoriščne strani (ob športni dvorani)

8.40  učenci od 6. do 9. razredaglavni vhod

Učenci imajo vse dejavnosti v svojih matičnih učilnicah, kamor jih bodo pospremili učitelji.

V skupnih prostorih učenci potrebujejo obrazno masko, prav tako obrazno masko uporabljajo učenci od 6. do 9. razreda tudi v učilnicah.

 

Prvošolci:    10.00 – 12.00  v večnamenskem prostoru šole

Prvošolci pridejo  v spremstvu zdravih staršev, ki izpolnjujejo pogoj PCT in nosijo zaščitno masko. Srečanje bo potekalo v večnamenskem prostoru matične šole ob upoštevanju higienskih priporočil. Skupaj si bomo ogledali predstavo Pojte, pojte drobne ptice, sledijo dejavnosti v matičnih učilnicah in sicer:

1.a v učilnici št. 17 ,

1.b v učilnici št. 18,

1.c v matični učilnici podružnične šole Lovrenc na Dravskem polju.

 

Za vse učence bo organizirana tudi malica, za učence, ki se bodo prvi šolski dan vključili v oddelek podaljšanega bivanja pa tudi popoldanska malica.

Starši, ki pridete po otroke ob zaključku šolskih obveznosti, le-te počakate na šolskem igrišču.

 

VOZNI RED ŠOLSKEGA PREVOZA ZA  1. 9. 2021

Zaželeno je, da učenci po svojih zmožnosti pridejo v šolo peš ali s kolesom. V primeru, da bodo učenci koristili šolski avtobus, je potrebno upoštevati higienska priporočila za izvajanje avtobusnega javnega prevoza potnikov. Učenci morajo uporabljati maske.

Prvi šolski dan je vozni red prilagojen in sicer:

Zjutraj 7.30 – vse vasi:

 

Kungota – Mlakar 7.30
Njiverce vas 7.35
Njiverce čez železnico 7.36
Apače krožišče 7.40
Apače Capri 7.43
Apače Kopušar 7.45
Lovrenc kapela 7.50
Lovrenc vas 7.52
Župečja vas 7.55
Pleterje 8.00
Strnišče 8.10
ŠOLA 8.15

Povratek ob 11.15 – vse vasi

 

Šolsko leto pričenjamo po modelu B, ki nam omogoča pouk v učilnicah, seveda z majhnimi prilagoditvami. Tako bomo lahko izvedli vse načrtovane vsebine. Na nepredvidljive spremembe smo dobro pripravljeni, imamo sprejete vse potrebne protokole (zračenje, prilagojen hišni red …), naši zaposleni zadostujejo pogoju PCT.

Najpomembneje je, da v šolo prihajamo zdravi. Vsi se želimo počutiti varne, za kar moramo poskrbeti skupaj – zaposleni, učenci in starši. Osebe, ki prihajajo v prostore OŠ Kidričevo in so starejše od 15 let, morajo izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

 Veselimo se ponovnega srečanja!

 Alenka Kutnjak, ravnateljica