Simbioza giba

 

V petek zjutraj, 13. 5. 2022, ko sem šla v šolo smo najprej imeli ročna dela. Pri ročnih delih smo dokončali izdelek in ven šli pripraviti vse potrebno, saj so v šolo prišli starši, babice in dedki. Pred šolo smo odnesli blazine in mizo. Kasneje smo še pripravili gole za nogomet. Takrat so že začeli prihajati odrasli. Kmalu smo začeli z vajami. Najprej so bili na vrsti fantje, potem pa so bile na vrsti punce. Ko smo se razgibali, smo bili pripravljeni na nogomet. Razdelili smo se v ekipe. Začeli smo igrati. Nasprotna ekipa je zadela 1. gol. Nekaj časa smo še igrali in nasprotna ekipa je zadela 2. gol. Zato je nasprotna ekipa zmagala 2:0. Takrat je bilo igre konec. Malo smo se še pogovarjali in igrali, pili sok in jedli piškote. Ker je bilo konec, so morali počasi oditi domov. Od njih smo se poslovili. V šolo smo odnesli blazine, gole, žogo, pijačo in prigrizke.

Zelo mi je bilo všeč, saj smo se zelo zabavali.

 

Tia Zernec, 5. C

Podružnica Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

Simbioza giba

 

V petek zjutraj, 13. 5. 2022, so začeli prihajati babice, dedki in starši.

Učenci smo pripravili blazine, jih postavili na asfalt, mizo na kateri so bili prigrizki in sok. Malo smo še počakali, da se vsi zberemo, prišlo je še nekaj odraslih. Ob 8.20 smo pričeli s telovadbo. Vsak se je postavil pred svojo blazino. Fantje so začeli. Razgibal nas je Leon, nato Nejc in nazadnje Luka. Fantje so imeli vaje stoje, punce pa sede. Prva pri puncah je bila na vrsti Julija, nato jaz, Antea in na koncu Tia. Ko smo se razgibali, je bil čas za nogomet. Razdelili smo se v skupine. Luka in Nejc sta volila ekipe. Žal nisem bila v ekipi s svojo babi, a je bilo vseeno zabavno. Lukova ekipa, v kateri sem bila tudi jaz je zmagala 2:0. En gol sem dala jaz, drugega pa Julijin ati. Imeli smo tudi nekaj manjših udarcev.

Po končanem igri smo spili sok in se posladkali s keksi. Poslovili smo se od babic, dedkov in staršev. Pospravili smo mizo, gole, žogo in blazine ter odšli v razred. Bil mi je res krasen dan, ki smo ga lahko preživeli z babicami, dedki in ostalimi ob športnem dnevu.

 

Stela Voglar, 5. C

Podružnica Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

Simbioza giba

 

V petek, 13. 5. 2022, smo zjutraj imeli gibanje s starši, babicami, dedki in Mai-em.

Najprej smo počakali vse udeležence, potem pa smo se šli razgibati. Vsak učenec je pokazal pet vaj in Tia je pokazala štiri vaje za sprostitev. Pripravili smo pa še sok in prigrizke. Po razgibavanju, smo se šli igrati nogomet, seveda pa smo najprej izbrali ekipe. Pri igranju smo se zabavali, zmagala je Lukova ekipa. Po nogometu smo šli na sok in pojedli smo nekaj piškotov. Babice, dedki, starši in učiteljica pa so se pogovarjali. Ker je bil zraven še Mai, ki je Tiin bratec, smo se z njim igrali mi učenci. Seveda je to vse skupaj hitro minilo in že so morali starši, babice in dedki oditi domov. Učenci smo vse pospravili in šli na malico.

 Meni je bila ta simbioza giba s starši, babicami in dedki zelo všeč, ker sem uživala in spoznala, kateri udeleženci znajo igrati nogomet.

     

Antea Šoštar, 5. C

Podružnica Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

Gibanje – Simbioza

  

Današnji dan se je normalno začel. Sem se zbudil, pojedel zajtrk in si umil zobe. Mami pa je med tem že prišla domov iz vrtca. Z mamo sva se s kolesi peljala v šolo.

Ko sva prispela do šole, je mami počakala zunaj, jaz pa sem šel noter. Niti eno minuto nisem bil noter, saj smo veseli šli ven. Pomembno je, da se ve, da so v našem razredu 4 punce in 3 fanti. Vsak učenec je imel 5 vaj. Mi fanti smo imeli stoječe vaje, punce pa sedeče. Jaz sem imel lunice, počepe, dvigovanje noge do nasprotne roke, potem smo zamenjali in nazadnje sem imel izpadni korak. Potem smo imeli nogometno tekmo, volil sem jaz in moj prijatelj Luka. Igra je bila zelo zabavna in tudi malo napeta. Na koncu nas je  nasprotna ekipa premagala 2:0.

Za konec pa smo vsi pojedli  piškote in popili kozarček svežega soka. To je bilo res zabavno.

 

Nejc Vizjak, 5. C

Podružnica Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič

Simbioza giba

 

V šolo sem prišla 7:25. Imeli smo ročna dela. Ko sem končala z izdelkom sem odšla s Tio in Stelo ven, da smo po asfaltu pripravile blazine za razgibavanje. Potem smo šle v šolo, se preoblekle in šle ven, kjer so nas že čakale babice, dedki, mamice, atiji in bratec od Tie. Ko je učiteljica povedala, kaj bomo zdaj, smo se razvrstili po blazinah in se začeli razgibavati. Fantje so imeli vaje stoje, ko je vsak pokazal 5 vaj smo se zamenjali. Punce smo kazale vaje na blazinah. Ko smo končali z vajami, smo mi pospravili blazine starši pa so si ogledali naše vrtičke pred šolo. Ko smo pospravili blazine, smo pripravili gole in žogo. Prostovoljca pri nogometu sta bila Luka in Nejc. Vsak je izbral 8 igralcev. V ekipi sem bila s Stelo, Lukom, dedijem, Eriko, atijem in Lukovim dedkom in babico. Ostali so bili v ekipi od Nejca. Igrali smo na 2 gola. Igra se je začela. Na začetku je bilo vse normalno, potem pa je dala gol Stela. Bili smo zelo veseli. Čez nekaj čase je dal gol tudi moj ati. Končali smo igro z rezultatom 2:0. Ko je bilo konec igre, smo mi pospravili gole in žogo, starši pa so šli v senco na sok in kekse. Mi smo se jim pridružili malo kasneje in se podružili s starši in učiteljico. Malo smo se poigrali in se poslovili od staršev. Odšli so domov mi pa smo šli k pouku.

OB TEJ URI ŠPORTA SEM SE IMELA ZELO LEPO.

 

Julija Bek, 5. C

Podružnica Lovrenc na Dr. polju

Mentorica: Andreja Emeršič