BOŽIČNI KONCERT PEVCEV IN BAZAR

V sredo, 18. 12. 2013, ob 17. uri se je v OŠ Borisa Kidriča Kidričevo odvijal božični koncert pevcev z bazarjem. Nastopili so: otroški pevski zbor, instrumentalisti in pevci solisti ter mladinski pevski zbor.

OTROŠKI PEVSKI ZBOR je zapel pet pesmi. To so: Snežinke, Otroci se sankajo, Ali veš, koliko zvezdic, Zimabar, Ko si srečen ter Jingle Bells.

INSTRUMENTALISTI in PEVCI SOLISTI so zapeli in zaigrali šest pesmi. To so: Auld Lang Syne, I’m yours, Heidschi, Bumbeidschi, Na božično noč, Sveta noč ter Snežni valček.

MLADINSKI PEVSKI ZBOR je zapel pet pesmi. To so: Come follow me, Božično drevo, Ave Maria, The Gospel Train ter Snežna noč.

ZAKLJUČNI PESMI OPZ in MPZ sta bili Zemlja pleše in Silvestrski poljub.

Zborovodkinja je bila Liljana Krošl. Na violino je zaigral Vid Palčar, na klarinet Primož Galun, na kitaro Sonja Gašpar, na sintetizator Klemen Primožič. Kot vokalne solistke so se predstavile Sonja Gašpar, Sara Božičko in Anja Babič, na harmoniko pa so zaigrali Anja Babič, Neja Kropec, Žan Hertiš in Simon Žnider.

 Vesna Smolinger, 7. a

Šolsko novinarstvo

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V Sloveniji smo tudi letos na šolah obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. S tradicionalnim slovenskim zajtrkom nam želijo v osnovnih šolah in vrtcih približati pomen lokalno pridelane in predelane hrane, zdravega načina prehranjevanja in nas spodbuditi, da bi kupovali lokalna živila. Tudi na naši šoli smo v petek, 15. 11., zajtrkovali kruh, maslo, med in jabolko ter popili skodelico toplega mleka. Z učitelji smo govorili o pomenu zajtrka v prehrani, o pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega porekla, o pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, o okolju, o gospodarskih dejavnostih ter o pravilnem ravnanju z embalažo. Zelo pomembno je tudi splošno ozaveščanje ljudi o pomenu zdravega načina življenja vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Dejavnosti in teme, ki so jih na ta dan obdelovali učenci:

–  6. razred: ogled mlina Korošec v Zabovcih,

– 7. razred: zdrava prehrana – delavnica,

– 8. razred: med in satovje,

– 9. razred: hrana in prehrana.

Ob koncu tehniškega dneva pa smo še prisluhnili predavanju o zdravi prehrani.

  Aljaž Jabločnik, 9. b

                                                                                                                  Šolsko novinarstvo