ČETRTFINALE DRŽAVNEGA TEKMOVANJA V NOGOMETU

V sredo, 12. 2. 2014, smo na Osnovni šoli Borisa Kidriča Kidričevo izvedli četrtfinale državnega tekmovanja v nogometu za starejše dečke. Ob 10.40 smo pripravili kratek kulturni program, ko je vse prisotne najprej pozdravila ravnateljica ga. Alenka Kutnjak, nato je Blaž Vidovič prebral sestavek Pie Knaus, kaj pomeni šport športniku, na koncu pa je sledila še glasbena točka. Tekmovanje se je pričelo ob 11. uri.

Našo ekipo so sestavljali:

  • Miha Pšajd (9. razred)
  • Marko Pernat (9. razred)
  • Rok Markež Pišek (9. razred)
  • Jure Perger (9. razred)
  • Marko Belšak (9. razred)
  • Jani Hočevar (9. razred)
  • Marsel Kovačec (8. razred)

 

Na tekmovanju so poleg naše šole sodelovale še:

  • OŠ Ludvika Pliberška Maribor
  • OŠ Žalec
  • OŠ Mihe Pintarja Toleda Velenje

 

Končni rezultati:

  • 1. mesto: OŠ Mihe Pintarja Toleda Velenje
  • 2. mesto: OŠ Žalec
  • 3. mesto: OŠ Ludvika Pliberška Maribor
  • 4. mesto: OŠ Borisa Kidriča Kidričevo

 Alja Soršak, 7. a

Šolsko novinarstvo

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V Sloveniji smo tudi letos na šolah obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. S tradicionalnim slovenskim zajtrkom nam želijo v osnovnih šolah in vrtcih približati pomen lokalno pridelane in predelane hrane, zdravega načina prehranjevanja in nas spodbuditi, da bi kupovali lokalna živila. Tudi na naši šoli smo v petek, 15. 11., zajtrkovali kruh, maslo, med in jabolko ter popili skodelico toplega mleka. Z učitelji smo govorili o pomenu zajtrka v prehrani, o pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega porekla, o pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, o okolju, o gospodarskih dejavnostih ter o pravilnem ravnanju z embalažo. Zelo pomembno je tudi splošno ozaveščanje ljudi o pomenu zdravega načina življenja vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Dejavnosti in teme, ki so jih na ta dan obdelovali učenci:

–  6. razred: ogled mlina Korošec v Zabovcih,

– 7. razred: zdrava prehrana – delavnica,

– 8. razred: med in satovje,

– 9. razred: hrana in prehrana.

Ob koncu tehniškega dneva pa smo še prisluhnili predavanju o zdravi prehrani.

  Aljaž Jabločnik, 9. b

                                                                                                                  Šolsko novinarstvo