11. 3. 2022

VABILO DEVETOŠOLCEM – GIMNAZIJA PTUJ

1.

Drage osnovnošolke in osnovnošolci, spoštovani starši.

Tudi v letošnjem šolskem letu smo zaradi zdravstvenih omejitev morali izpeljati informativne dneve na daljavo.

Ob sproščanju epidemioloških ukrepov vam želimo omogočiti, da boste lahko začutili prostor ter življenje na Gimnaziji Ptuj, zato 17. in 18. 3. pripravljamo  dneve odprtih vrat.

Vabimo vas, da se prijavite na enega izmed terminov dnevov odprtih vrat na Gimnaziji Ptuj. Ob tem boste imeli priložnost ogledati si šolo ter poklepetati s profesorji in dijaki naše šole.

Dneva odprtih vrat bosta potekala 17. 3.  in 18. 3. 2022 ob 17. uri.

Za udeležbo je obvezna prijava do ponedeljka, 14. 3. 2022, na elektronski naslov: kristina.pajek@gimptuj.si

Vabljeni.

Dnevi odprtih vrat za osnovnošolce – www.gimptuj.si

 

2.

Pokukajte v naš pouk … in boste izvedeli, pardon, izvideli odgovor.

Čisto zares: Vabljeni v Mestno gledališče Ptuj, kjer bomo 14. marca 2022 odprli “vrata našega razreda”.
Vi boste videli, kaj delamo mi, mi pa pa bomo z vašo prisotnostjo imeli čisto “zaresno” gledališko izkušnjo: v pravem gledališču, s pravim občinstvom, s pravo tremo.

Ponedeljek, 14. marec 2022, MGP.
Ob 17. uri – 1. letnik.
Ob 19. uri – 2. letnik.

Vabljeni.


14. 2. 2022

1.      PONOVITEV INFORMATIVNEGA DNEVA ŠETK ŠC Ptuj

2.      OBVESTILO ZA UČENCE, KI JIH ZANIMA VPIS V TEHNIK OBLIKOVANJA

Spoštovani.

1.      V petek, 11. 2. in v soboto 12. 2. 2022 so potekali informativni dnevi za devetošolce. Srečanja so potekala online. Žal, je na enem izmed Arnesovih strežnikov prišlo do preobremenitve, kar je povzročilo, da naša spletna stran ni delovala. S tem je bil onemogočen dostop do povezav na naš spletni informativni dan. Zaradi omenjenih tehničnih težav bomo informativni dan ponovili in sicer v četrtek, 17. 2. 2022 ob 17.00 uri. Povezave so dostopne na naši spletni strani: http://setk.scptuj.si/ (sedaj ponovno deluje), objavljene pa so tudi na FB naše šole:  https://www.facebook.com/setk.ptuj.

V priponki vam pošiljamo še obvestilo o ponovitvi informativnega dne.

V priponki vam pošiljam še vseeno linke za povezavo.

2.      Za vse devetošolce, ki pa jih zanima vpis v naš nov program – tehnik oblikovanja – bomo organizirali dan odprtih vrat v četrtek, 10. 3. 2022 ob 17.00 uri , da bodo lahko dobili še dodatne informacije o poteku preizkusa nadarjenosti (ta je 17. 3. 2022) in postavili morebitna vprašanja ter si istočasno pogledali še šolske prostore. V kolikor bomo v nadaljevanju presodili, da je potrebno “v živo” organizirati srečanje še za katere druge programe, se bomo dogovorili po ponovitvi informativnega dneva ta teden.


9. 2. 2022

Informativna dneva v petek in soboto

Spoštovani starši in učenci

Posredujem vam  informacije o informativnih dnevih na posameznih šolah. Prosim, da si pogledate pomembne informacije tudi na spretni strani https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ . Svetujem, da se udeležite  vsaj dveh izbranih srednjih šol.

Dodatne informacije dobite na jutrišnjem sestanku.
Lep dan,

Suzana Strelec

INFORMACIJA v zvezi z izvedbo letošnjih informativnih dni

Glede na epidemiološko situacijo gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza.

Vse srednje šole in vsi dijaški domovi bodo zato tudi letos svoje predstavitve izvedli na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo. Zavedamo se sicer, da tak način predstavitve ni najbolj ustrezen, vendar je v dani situaciji edini možen.

Lanskoletne izkušnje virtualnih predstavitev šol in dijaških domov so se izkazale za odlične, zato smo prepričani, da bo tako tudi letos in da bodo tudi letos kandidati pridobili vse informacije, ki jim bodo v pomoč pri izbiri srednje  šole oziroma izobraževalnega programa, v katerem bi želeli nadaljevati svoje izobraževanje.

Z namenom da bi bile informacije v zvezi z izvedbo informativnih dni tudi za letošnje devetošolce oziroma učence, ki se prihodnje šolsko leto vpisujejo v srednješolske izobraževalne programe in dijaške domove, zbrane na enem mestu in čim bolj pregledne je Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport objavilo seznama vseh srednjih šol in dijaških domov s povezavami do njihovih spletnih strani.

INFORMATIVNI DNEVI V SREDNJIH ŠOLAH IN DIJAŠKIH DOMOVIH:

Informativni_dnevi-2022-SŠ

Informativni_dnevi DD 2022-23

ROKOVNIK VPISA NA SŠ 2022

 


VABILO – TALUM – PRAKTIČNI PRIKAZ POKLICEV: 3. februarja 2022 na YouTube

 

VABILA SREDNJIH ŠOL DEVETOŠOLCEM

VABILO SŠ ZA PREHRANO IN ŽIVILSTVO

Na naši šoli se trudimo, da dijakom tekom izobraževanja predamo našo strast do ustvarjanja pekovskih, slaščičarskih in mesnih izdelkov. To strast želimo predati tudi vam, bodočim dijakom.

 

Vabimo vas, da sem nam pridružite na spletnem informativnem dnevu, v okviru katerega vam bomo predstavili našo šolo in izobraževalne programe. Predstavili vam bomo poklice, za katere izobražujemo na naši šoli, zaposlitvene možnosti in priložnosti za nadaljevanje študija ter življenje na Srednji šoli za prehrano in živilstvo Maribor.

 

Na informativnem dnevu se nam lahko pridružite v:

PETEK, 11. 2. 2022, ob 12. uri

 SOBOTO, 12. 2. 2022, ob 10. uri

 

Informacije in povezave do dogodkov na spletni strani :

https://www.icp-mb.si/srednja-sola-za-prehrano-in-zivilstvo/informativni-dan-3/

 

Vabilo – ELEKTRO IN RAČUNALNIŠKA ŠOLA PTUJ

Vabilo – GIMNAZIJA IN SREDNJA ŠOLA ZA KEMIJO IN FARMACIJO RUŠE

  Vabilo – GIMNAZIJA PTUJ


20. 1. 2022

POKLICNA ORIENTACIJA

Spoštovani starši, dragi devetošolci

sporočam vam, da je objavljen  Razpis za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto 2022/2023, na naslovu: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ .

Razpis natančno preglejte. Pozorni bodite na datume za preizkuse znanj, spretnosti in nadarjenosti (samo določeni programi).

Prav tako se pripravite na informativna dneva, v petek, 11.2. in soboto 12.2.2022. Obiščite jih skupaj s starši.

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ bo predvidoma zadnji teden v januarju 2022 oziroma v začetku februarja objavljen seznam vseh srednjih šol, skupaj s seznamom izobraževalnih programov, ki jih te šole izvajajo, s povezavami do njihovih spletnih strani. Navedena tabela bo vključevala tudi informacije, na kakšen način bodo posamezne šole izvedle informativne dneve.

Ostanite zdravi in čim več časa v šoli,

pedagoginja Suzana


18. 1. 2022

VABILO DEVETOŠOLCEM IN STARŠEM DEVETOŠOLCEV

 


5. 10. 2021

Spoštovani starši osmošolcev  in devetošolcev.

Pošiljamo Vam povezavo do Srednješolskega  Vpisnika v katerem lahko najdete  koristne informacije o vpisu v nadaljnje izobraževanje.

Obveščam Vas, da v januarju pričenjam z individualnimi pogovori glede interesov in poklicnih ciljev vaših otrok.

Srečno in zdravo 2022, s pravšnjimi izzivi!

Pedagoginja,

Suzana Strelec


 

SREDNJEŠOLSI VPISNIK 2022