MEDGENERACIJSKO GIBANJE

OŠ Kidričevo je že nekaj let vključena v projekt Simbioza. Gre za medgeneracijsko sodelovanje, ko mlajši pomagajo starejšim pri osvajanju računalniških veščin na delavnicah. Letos pa smo se pridružili še podprojektu Simbioza giba, ki je potekal med 21. in 27. septembrom. Namen je ponuditi starejšim priložnost, da spoznajo nove športe in se udeležijo različnih vadb, oz. jih spodbuditi h gibanju.

Na naši šoli smo se odločili, da na prvi športni dan – jesenski kros povabimo babice in dedke. Babice in dedki so se na travnatih površinah NK Aluminij skupaj z učenci in njihovimi razredniki najprej razgibali, nato pa so prav starejši tudi otvorili tek, saj so tekli na 400 metrov. Pri tem smo jih glasno spodbujali in bili presenečeni na dobro fizično pripravljenostjo nekaterih.

Zatem so se med seboj pomerili učenci matične in podružnične šole. Učenci prvih razredov so tekli na 400 metrov, učenci drugega, tretjega in četrtega razreda na 600 metrov, učenci od petega do devetega razreda pa na 1000 metrov. Učenci so se med seboj pomerili še v teku trojk, in sicer v dveh kategorijah: šesti in sedmi razredi skupaj ter osmi in deveti. Hkrati so učenci tekmovali za najboljši rezultat v teku na 1000 metrov. Pri dečkih je najboljši rezultat dosegel Klemen Car (8. a), pri deklicah pa Larisa Lampret (8. a). Pred in po teku smo igrali različne igre z žogo in se pri tem zelo zabavali, med tekmovanjem pa smo športno navijali za vse tekmovalce. Najpomembnejše pa je, da smo ta dan z dedki in babicami govorili skupen jezik, ki mu pravimo gibanje.

 Jasna Medved

IMG_7416

Za ogled foto-galerije pritisni na sliko.