Letošnje  leto nam zdravstvena situacija spet onemogoča dejavnosti, ki smo jih načrtovali za medgeneracijska srečanja.

V decembru smo v okviru kulturnega dneva pisali z roko. Osrednja tema Tedna 2022 je Pišem z roko, ker … Pozornost smo namenili prednostim pisanja z roko. To so: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši. To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri.

Učenci so pisali voščila ali pisma z vsebino novoletnih želja in zahval. Učenci 8. razredov so napisali in izdelali voščilnico vsakemu stanovalcu doma starostnikov v Kidričevem.

Nastali so čudoviti unikatni izdelki, saj so se pri delu otroci zelo potrudili.

Na delavnici Pišemo z roko s stanovalci doma Park smo voščilnice razdelili. Starejši so  se jih zelo razveselili, saj je bila vsaka voščilnica namenjena  osebno za vsakega posebej.

Tudi stanovalci so se preizkusili v pisanju voščilnic.

 

V tednu pred božičem so učenci postali prostovoljci. Naredili smo voščilnice, jih opremili z lepimi željami in odnesli v nabiralnike tistih osamljenih  ljudi, ki jih poznajo iz svoje okolice. Želeli smo, da bi tudi tako drobna pozornost polepšala dan najranljivejšim v naših skupnostih.

 

Na šoli smo kljub oteženi situaciji uspeli posneti prireditev Božični koncert, na katerem so se predstavili mladi glasbeniki naše šole z igranjem na inštrumente, s petjem in plesom. Ta posnetek smo posredovali v dom Park, da bi z njim poskušali pričarati toplino prihajajočih se praznikov.

Ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti, vsako leto pripravimo interno proslavo, namenjeno učencem šole. Tokrat smo si jo lahko ogledali v učilnicah virtualno. Tudi to proslavo smo posredovali v dom starejših.

Hkrati upamo, da si tudi stari starši naših učencev ob pomoči vnukov kdaj pa kdaj ogledajo spletno stran naše šole, na kateri redno objavljamo naše uspehe, dejavnosti in aktualne infotmacije.

Z upanjem v boljše čase zremo v naslednje leto.

 

                                                                                            Koordinatorica Senjka Jazbec