PREDSTAVITEV PROJEKTA OTROŠKI PARLAMENT

 

MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT 2024

19. marca 2024 je v prostorih mestne občine Ptuj potekalo 34. zasedanje medobčinskega Otroškega parlamenta, na katerem so mladi parlamentarci razpravljali o duševnem zdravju otrok in mladih. Našo šolo je na srečanju zastopal Alex Ibraimović.

MEDOBČINSKI PARLAMENT

V torek, 19. 3. 2024, je potekal medobčinski parlament v mestni občini na Ptuju, na katerem so sodelovale vse šole iz ptujske okolice. Ko smo začeli z dejavnostjo, smo najprej potrdili prisotnost in si nadeli listke z našimi imeni. Posedli smo se na mesta in prišel je čas za začetek. Kasneje smo se razdelili v skupine in se v skupinah pogovarjali o duševnem zdravju. Moja skupina je obravnavala temo Kaj je duševno zdravje ter kaj ga izboljša oziroma slabša. Po končanem delu je vsaka skupina predstavila svoje ugotovitve.

Sledila je skupinska razprava, kjer je lahko vsak povedal svoje mnenje. Po razpravi so sledile volitve za predstavnike v nacionalni parlament v Ljubljani. Prejel sem nekaj glasov, a vseeno ni bilo dovolj, da bi zmagal. V šolo sem se vrnil z novimi izkušnjami, ki mi bodo ostale v lepem spominu.

Alex Ibraimović, 9. a

ŠOLSKI PARLAMENT

Na letošnjem otroškem parlamentu smo nadaljevali z lansko temo, in sicer duševno zdravje otrok in mladih. V šoli smo večkrat srečali in se pogovarjali o tem, kaj je duševno zdravje, kaj vpliva na nas, kako bi lahko izboljšali svoje duševno zdravje, kako lahko za to poskrbimo sami in kako morda tudi šola ipd. Izdelali smo plakate s pozitivnimi, spodbudnimi mislimi in jih izobesili po šoli. Svoja razmišljanja in zaključke smo predstavili tudi sošolcem na oddelčnih skupnostih. Prav tako smo skupaj sestavili prošnjo za uvedbo rekreativnega odmora, ki si ga učenci zelo želimo, in jo kasneje tudi predali gospe ravnateljici.