NARAVOSLOVNI DAN

V sredo, 18. 3. 2015, smo imeli naravoslovni dan. Ob 8.30 smo si v večnamenskem prostoru šole ogledali predstavo z naslovom Moje telo, svetišče mojega duha, ki so jo odigrali člani Društva za boljši svet. V predstavi so nam skušali razložiti, da naj cenimo svoje telo in svoje življenje. Glavna igralca, Katja in Marjan, sta živela na kmetiji, ampak sta se preselila v mesto. Tako sta si lahko malo odpočila. Ker sta ostala brez denarja, sta se odločila, da si poiščeta službo.  Obiskala sta veliko služb, kjer bi zaslužila denar za najemnino. Na koncu nista našla prave službe, zato sta se preselila nazaj na kmetijo.

Po predstavi smo se odpravili na malico. Po malici smo imeli delavnice, kjer smo uprizarjali razlike in podobnosti med ljudmi. Učenci 6. in 7. razreda so sodelovali v delavnicah z naslovom Beseda močneje udari kakor pest in Zaupajmo vase, učencem 8. in 9. razreda pa sta bili namenjeni delavnici Alkohol? Ne, hvala. ter Živim po svoji pameti.

Ob 12.40 smo zaključili z dejavnostmi. Želimo si še več tako zanimivih dnevov dejavnosti.

Teja Medved, 7. b

                                                                                                                        

VTISI S PREDSTAVE IN DELAVNIC PO NARAVOSLOVNEM DNEVU S SODELOVANJEM Z DRUŠTVOM ZA BOLJŠI SVET

Predstava mi je bila zelo všeč, saj je imela poučno vsebino. Člani Društva za boljši svet so nam predstavili, kako je potrebno ravnati s svojim največjim bogastvom, to sta zdravje in telo. Za srečo in zdravje ni potrebno imeti veliko denarja, živeti v mestu in biti suh. Najpomembnejše je, da si zdrav, se dobro počutiš  in živiš z naravo.

MARTINA KORES, 9. A

 

Prvo uro smo se pogovarjali o alkoholu, saj ta uničuje naše celice, telo in zdravje. Izpostavili smo tudi druge droge in to, da velikokrat ne razmišljamo posledicah. Pri drugi uri smo govorili o sporočilih, ki vplivajo na naša dejanja, tega pa se sploh ne zavedamo. Z videom smo preučili nekaj takšnih sporočil. Na  naravoslovnem dnevu sem se naučila, da moramo razmišljati s svojo glavo. Stvari moramo najprej pretehati in se nato odločiti.

LARA GOLOB, 9. A

 

Po predavanju o alkoholu smo poslušali  še predavanje o tem, kako se trudimo izgledati in slediti »idealnim« meram, ne želimo biti drugačni, smo kot čreda ovac, ki sledijo le eni popolni ovčki. Obe predavanji sta mi bili všeč, ker sta zadeli ravno tisto, kar bi se moral zavedati vsak izmed nas; bodi to, kar si, in se ne pusti spreminjati z vplivom drugih.

EVA ŽNIDARIČ, 9. A


Predavanje je bilo kar zanimivo, saj smo se naučili, katere odločitve naj sprejmemo v svojem življenju in se ne obremenjujmo s tem, kar drugi mislijo o nas.

ŽAN PLOHL, 9. A

 

Predstava je bila odlična. Najbolj se mi je v spomin vtisnil starejši gospod, ki je igral bodybilderja, lepotnega kirurga, milijonarja. Spoznal sem, da gre ljudem po svetu le za dobiček in jim je vseeno, če škodujejo drugim. Na koncu glavna igralca spoznata, da je doma najlepše in se vrneta na domačo kmetijo.

TILEN PUŠNIK, 9. A

 

Predstava se mi je zdela zanimiva, saj je govorila o tem, kako se je življenje spremenilo ter kaj je smisel življenja. Igra je pripovedovala o mladem fantu in dekletu, ki sta odšla v mesto in tam spoznala, da je bolje živeti na kmetiji na svežem zraku kot v mestu.

DOMEN DREVENŠEK, 9. A

 

Predstava je bila smešna in realistična, a je imela velik pomen. Hoteli so nam povedati, naj pazimo na svoje telo, da ni priporočljivo jesti hitre hrane, čipsa in piti kokakole. Jesti bi morali zdravo domačo hrano s polja in z vrta, ne pa hrane, polne pesticidov.

TIM IVANČIČ, 9. A

 

Drugo predavanje mi je bilo prav tako všeč. Gledali smo videoposnetek in izvedeli, da so vsi predstavljeni kot lepi, bogati ljudje brez stresa, kar seveda ni realnost. Vsak človek je lep na svoj način, najpomembnejši pa je odnos do drugih. Kupujemo si razne produkte, za katere mislimo, da bodo rešili naše lepotne težave, na koncu pa sploh nismo zadovoljni.

TINKARA DONČEC, 9. A

 

Gospod, ki je prišel iz Društva za boljši svet, je govoril o različnih drogah, kot so cigarete, alkohol in druge droge. Igrali smo se igro, v kateri nam je pokazal, kako zelo lahko na igralca vpliva hudobno navijanje. Prav tako nas je naučil o odvisnosti, pokazal nam je resnične primere iz življenja. Iz tega smo se veliko naučili.

ŽAN HERTIŠ, 9. A

   Pripravili: Sonja Lenarčič in Maja Lačen