OBISK TOVARNE TALUM

V petek, 22. 9. 2017, smo se izbrani osmošolci Osnovne šole Kidričevo podali proti tovarni Talum. Pot iz šole do želenega cilja je hitro minila, saj nam je ga. pedagoginja Suzana Strelec povedala veliko zanimivega. Ko smo tovarno končno zagledali, smo že vsi vedeli, da se nam obeta prijeten, sončen ter zabaven dan. Ob prihodu na recepcijo so nam sapo vzele prečudovite slike in zanimive skulpture. Naredili smo nekaj fotografij in počakali na go. Aleksandro Jelušič. Medtem ko smo čakali še prijatelje iz Cirkovc, nam je ga. Jelušič povedala zanimivo zgodbo o jablani in »Šumarjih«. Končno so se nam pridružili še učenci iz Cirkovc in ekipa je bila sestavljena.

Najprej smo si ogledali video o nastanku avtomobilov. Večina nas je bila zelo začudenih, kako je to potekalo. Po koncu posnetka sta nam gospe iz Taluma končno izdali, kaj bomo počeli, a še preden smo odšli ven, sta nam razdelili majhna darilca in majice z motivom našega projekta »Upam si«. Oblekli smo majice in odšli do šotora, kjer smo začeli risati avtomobile v prihodnosti. Med risanjem smo posadili tudi drevo, ki nas bo ponazarjalo. Da pa je bil dogodek še bolj svečan, se nam je pridružil še g. župan. Risbe so že nastajale in dobivale obliko, ampak ker nam je zmanjkalo energije, je nastopil čas za malico. Hrana je bila odlična in bili smo spet toplo presenečeni nad zanimivimi okusi. Po malici smo risbe še dokončali in dodali svoj podpis.

Na koncu sta nas gospe iz Taluma povabili še na vožnjo s Segwayi in bili smo čisto fascinirani. Vsi smo hoteli še ostati, vendar nas je čas spet preganjal. Skupaj smo se odpravili proti šoli z novo izkušnjo, novimi spoznanji ter veliko dobre volje.

TINA AUBELJ, 8. A

        

(fotogalerija)