Približeval se je konec šole in otroci OŠ Kidričevo smo se kot vsako leto odpravili na aktivne počitnice na Roglo – na PLANINSKI TABOR. Trajal je od 26. do 30. 6. 2017. Udeležili so se ga učenci od 1. do 8. razreda.

Tako smo se 26. 6. ob 9. uri zbrali pred šolo in se z avtobusom odpeljali proti Rogli. Ob 10. uri smo prispeli na cilj. Najprej smo se odpravili v sobe in se namestili. Bili smo prijetno presenečeni nad lepoto narave. Potem smo odšli na kosilo. Popoldne je sledil prvi pohod. Podali smo se proti Koči na Pesku. Med hojo smo opazovali rastline in poslušali žuborenje vode. Ko smo prispeli, smo si prisluženo privoščili sladoled. Sledil je prosti čas. Mlajši so se igrali, starejši pa smo počivali na ležalnikih. Po dobri uri smo se po gozdni poti napotili proti hotelu. Popoldne smo se kopali v bazenu in se družili v sobah.

V torek, 27. 6., smo se takoj po zajtrku podali na najdaljši pohod – do Lovrenških jezer. Med hojo smo spoznavali nam nepoznane rastline in čudovito naravo: od kačjih pastirjev, lokvanjev, do mesojedih rastlin. Povzpeli smo se tudi na razgledni stolp. Tudi to popoldne smo se prisluženo kopali v bazenu in spuščali po adrenalinskih saneh. Zvečer pa smo si ogledali film Mali šef.

V sredo, 28. 6., smo obiskali športno dvorano. Tam smo imeli uro plezanja po plezalni steni. Hkrati smo v športni dvorani lahko opazovali znanega košarkarja Gorana Dragića, kar smo si šteli v veliko čast. Po kosilu pa smo odšli v Terme Zreče. Tam smo se kopali in spuščali po toboganih do onemoglosti.

V četrtek, 29. 6., smo se hoteli odpraviti na Škratovo pot, a nas je vreme neprijetno presenetilo. Zelo je deževalo in tudi ozračje se je ohladilo. Ampak kljub temu smo si ogledali še en film in se imeli lepo. Popoldne pa so nas iz Košarkarskega kampa Gorana Dragića povabili na Igre brez meja. Tam smo tekmovali med skupinami v različnih igrah. Bilo je zelo zabavno. Po večerji smo se urejeni in lepi odpravili v disko, kjer smo plesali dolgo v noč.

Petek, 30. 6., pa je bil naš zadnji dan na Rogli. Žalostni smo pakirali in pospravljali svoje stvari. Še zadnjič smo se spustili po adrenalinskih saneh in se kopali v bazenu. Odpravili smo se tudi na kratek sprehod, da smo še zadnjič uživali v lepem razgledu z Rogle. Po kosilu pa smo se poslovili in odpravili proti domu.

Čeprav so aktivne počitnice hitro minile, smo se imeli prečudovito.
Jana Kokol

🙂 🙂 🙂

ROGLA, 26. 6. 2017 (fotoutrinki)

ROGLA, 27. 6. 2017

ROGLA, 28. 6. 2017

ROGLA, 29. 6. 2017

ROGLA, 30. 6. 2017