POHOD OB POLNI LUNI

Mentorice planinski krožkov iz šole Cirkovce, vrtca Kidričevo, šole Kidričevo in podružnice Lovrenc ter vodnik Planinskega društva Občine Kidričevo Jože Vidovič smo v petek, 10. 1. 2020, organizirali pohod ob POLNI LUNI iz Lovrenca na Ptujsko Goro. Ob 16.30 smo se zbrali ob nogometnem igrišču v Lovrencu. Vreme je obetalo čudovito dogodivščino, saj se je Luna pokazala v vsej svoji mogočnosti že takoj na začetku poti. Kmalu se je tudi stemnilo in mali nadobudneži so prižgali svoje svetilke. V zmernem tempu smo v eni uri prispeli na Ptujsko Goro. Na ploščadi pred cerkvijo smo se okrepčali in se hitro odpravili nazaj, ker se je ozračje začelo precej ohlajati. Tudi cesta je bila ponekod spolzka. Ob siju polne Lune smo se v precej raztegnjeni koloni srečno vrnili nazaj na izhodišče.

Pohoda se je udeležilo precejšnje število planincev – našteli smo jih kar 92. Otroci so uživali na svežem zraku skupaj s svojimi vrstniki, starši in starimi starši.

Bravo za starše, ki so uspeli navdušiti svoje otroke, da se udeležijo pohoda! Bravo za otroke, ki so uspeli prepričati svoje starše, da so skupaj kvalitetno preživeli prosti čas! Posebej BRAVO za vse predšolske otroke, saj so samostojno premagali vzpon na Ptujsko Goro!

Alenka Brumen