PRIDOBILI SMO NAZIV PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA

 

Društvo Planet Zemlja, katerega poslanstvo je komuniciranje okoljevarstvenih tem, je v letu 2010 prvič razpisalo vseslovenski natečaj za pridobitev naziva Planetu zemlja prijazna šola/vrtec. Nanj se je doslej odzvalo prek 450 zavodov.

Planetu Zemlja prijazna šola naj bi pripomogla k ohranjanju naravnega, kulturnega in nacionalnega izročila Slovenije, razvijala zdravo samopodobo posameznika ter spoštljiv in  odgovoren odnos človeka do okolja in narave.

V letošnjem šolskem letu se je tudi naša šola vključila v natečaj. Med ponujenimi projekti smo izbrali projekt Eko beri, v okviru katerega smo v oddelkih podaljšanega bivanja prebirali knjige z okoljevarstveno tematiko, kot so Eko zmajček, Eko papirko, Eko čarovniška šola, Drevo ima življenje itd. Po obravnavi vsebine so nastajali izdelki iz recikliranih odpadkov, dramatizacije in pesnitve.

S sodelovanjem v projektu želimo doseči, da bi odgovoren odnos do sočloveka, vseh živih bitij in narave, postal način življenja prihodnjih generacij.

 Na svetovni dan okolja je bil naši šoli na gospodarskem razstavišču v Ljubljani podeljen naziv »Planetu Zemlja prijazna šola«, na katerega smo zelo ponosni.

Koordinatorica projekta: Klavdija Murko